Irma på Frederiksberg har med hjælp fra byens gavmilde borgere samlet næsten 100.000 kroner ind til Mødrehjælpen, viser ny opgørelse over 2022 donationer. De slår derved rekord, som den by, der i løbet af det forgangne år, har samlet flest penge ind til organisationen.

Borgerne har i løbet af 2022 kunne donere deres pant til Mødrehjælpen – og det har de gjort i stor stil. Selvom Coop netop har kunne meddele, at Irma på Frederiksberg lukker efter 137 år og åbner med Coop supermarked i efteråret 2023, så kan Irma nu bringe en positiv nyhed til borgerne.

Borgerne i Frederiksberg har nemlig i løbet af 2022 kunne donere deres pant til Mødrehjælpen, når de har afleveret deres flasker i flaskeautomaten. Det har en masse gavmilde Frederiksbergborgere gjort – ligesom de også har støttet op om årets mandelsalg i december, hvor beløbet ubeskåret var afsat til Mødrehjælpens arbejde.

I butikkerne på Frederiksberg har de nu modtaget opgørelsen over de to velgørende indsatser for 2022, der tilsammen har samlet næsten 100.000 kroner ind. Pengene går til Mødrehjælpens vigtige arbejde med trængte familier landet over og skal blandt andet bidrage til rådgivningsforløb, særindsatser for unge forældre eller voldsudsatte familier, hjælpearbejde og julehjælp m.m.

”Det er med stor stolthed, at vi nu kan fortælle, at netop vores skønne kunder har gjort en kæmpe forskel for Mødrehjælpen i år. Der er rigtig mange trængte familier, der har brug for hjælp, og det har Frederiksbergborgerne virkelig bakket op om – så en stor tak herfra,” siger Steen Mortensen, der er butikschef i butikken ved Codanhus på Frederiksberg.

Borgerne kan bidrage til at nå en stor milepæl inden Irma lukker Irma har siden 2015 samarbejdet med Mødrehjælpen, og Irma er tæt på at nå en samlet donation på 10 millioner kroner. Ambitionen er derfor nu at nå de 10 millioner kroner på landsplan inden Irma officielt lukker ned.

”Vi er meget tæt på at nå en milepæl. Vi håber derfor, at vores gavmilde kunder forsat vil støtte op om pantdonationen til Mødrehjælpen – så vi sammen med resten af Danmark kan markere indsamlingen af 10 millioner til udsatte familier inden Irma lukker,” siger Steen Mortensen.

Pressefoto