Kampen mod oversvømmelser som følge af klimaændringer er i fuld gang. Kom med, når Frederiksberg Kommune på torsdag indvier den nye forsinkelsesvej på Ærøvej.
Ærøvej er som en del af Frederiksberg Kommunes mål med at klimasikre Frederiksberg blevet ombygget til en såkaldt forsinkelsesvej. Det betyder, at vandet trænger ned igennem asfalten og forsinkes i store magasiner, inden det løber videre ud i kloakken.
Ærøvej er valgt som forsinkelsesvej, fordi den og de nærliggende ejendomme var hårdt belastet ved seneste oversvømmelse i juli 2011.
Vejen kan efter ombygningen nu rumme 128 kubikmeter regnvand, hvilket betyder, at beboerne på vejen er langt bedre stillet end tidligere, når der kommer ekstrem regn.
Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.
På torsdag kl. 14 indvier borgmester Jørgen Glenthøj officielt Ærøvej. Hovedstadens Beredskab kommer også og spuler vand på vejen, så man ved selvsyn kan se virkningen. Der vil desuden være bobler og kransekage.
Frederiksberg Kommune var i 2014 først i Danmark til at etablere en såkaldt nedsivningsvej på den private vej Helenevej, hvor vandet siver ned gennem flisebelægningen og videre ned til grundvandet.
Frederiksberg har to overordnede skybrudsplaner for henholdsvis den østlige og den vestlige del af byen. De medfører mere end 100 klimasikringsprojekter på vej på Frederiksberg i de kommende tyve år.
Fakta – Sådan klimasikrer Frederiksberg
► Forsinkelsesveje, hvor vandet opsamles og forsinkes enten i store magasiner under vejbelægningen eller i regnvandsbede, inden det løber til kloakken eller siver ned til grundvandet
► Arealer til forsinkelse af regnvand såsom pladser og parker
► Grønne tage
► Skybrudstunneler, der opsamler og leder vandet bort