Sponsoreret indhold

Mange danskere fravælger at besøge deres tandlæge. Grundene er mange, men faktum er, at det kan blive en dyr og ubehagelig fornøjelse, hvis du ikke vedligeholder dine tænder løbende. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal tage til en tandlæge Frederiksberg, så læs med nedenfor.

Her er nemlig fem gode grunde og situationer, hvor du bør booke en tid hos din tandlæge.

Tandeftersyn
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man får undersøgt sin mund og tænder hvert år eller hvert andet år. Antallet af tjek varierer efter alder og sundhedsstatus, men det anbefales at få lavet et tandeftersyn med jævne mellemrum.
Her tjekker tandlægen dine tænder og overordnet helbredstilstand i munden. Formålet med tjekket er bl.a. at identificere begyndende huller eller betændelse, inden det skaber yderligere problemer.

Tandrensning
Helt basalt, så er en tandrensning en rensning af tænderne. Her er der fokus på at fjerne tandsten og plak, der sidder på tænderne. Der er ingen regler for, hvor tit man bør få en tandrensning, da det er en individuel vurdering.

Ligesom med et tandeftersyn, er en tandrensning forebyggende. Det har til formål at forebygge huller og andre skader på dine tænder.

Hul i tænderne
Det er meget normalt, at vi mennesker får huller i tænderne. Du mærker som regel et hul i tanden, når du f.eks. spiser noget koldt, varmt, surt eller sødt. Dog kan du stå i den situation, at du ikke kan mærke hullet. Det er netop derfor, at tandeftersyn er så vigtige.

Knækket tand
En anden god grund til, at mange skal en tur forbi tandlægen, er når ens tand knækker. Der kan være mange grunde bag knækket, herunder hvis tænderne bides hårdt sammen, eller at de får et slag eller stød. Det kan være i større eller mindre grad, hvor det kan resultere i svækkelse eller et decideret knæk af tanden.

Ved en knækket tand vil du formentlig opleve konstant smerte, eller smerter, når der tygges og dermed skabes et tryk på tanden. Det varierer fra tandlæge til tandlæge, om de kan tilbyde behandling af en knækket tand, men i alle tilfælde er det vigtigt, at du får behandling så hurtigt som muligt.

Indsættelse af tandimplantat
Et tandimplantat er for dig, der har mistet en eller flere tænder.

Ved at indsætte et tandimplantat er det muligt at fjerne det hul, der er opstået. Måske oplever du problemer med dine tænder, og her kan et tandimplantat være den ideelle løsning.

Ovenstående er fem af de største grunde til, at mange danskere skal en tur forbi tandlægen. For de fleste kan det være en god idé at få tjekket sine tænder regelmæssigt. Så kan man bedre fange udfordringerne i opløbet, og dermed spare en masse penge på behandlinger i det lange løb.

En tandrensning har fokus på at fjerne tandsten og plak, der sidder på tænderne. Herefter skyller man mund og tænderne føles rene og glatte. Foto: ABW