Lokale ildsjæle strikker for at give udsatte børnefamilier en god jul: Det sner med hjertevarme og nissehuer hos Mødrehjælpen på Frederiksberg Julen er en ekstra svær tid for økonomisk trængte børnefamilier, og behovet for julehjælp er større i år end nogensinde før. Det mærker man tydeligt hos Mødrehjælpen på Frederiksberg.

Salget af hjemmestrikkede nissehuer skal bidrage til at give hundredvis af børn i udsatte familier en god jul. Og heldigvis har flere frivillige i år fundet garnnøgler og strikkepinde frem, og de sidste uger er det væltet ind med nystrikkede nissehuer i Mødrehjælpens butik på Rolighedsvej 18. Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget. Og i en tid, hvor trængte familier knap kan betale deres regninger, er det svært at få råd til at holde jul.

Her er julehjælp altafgørende for, at børnene kan få en gave og glade juleminder i december ligesom kammeraterne. Hos Mødrehjælpen på Frederiksberg mærker man tydeligt, at flere har behov for en håndsrækning. ”Vi oplever desværre flere familier i vores område, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til bare en brøkdel af det, de fleste tager for givet. Et stigende antal børnefamilier opsøger vores lokale aktiviteter og tilbud, så vi har derfor brug for al den hjælp og støtte, vi kan få,” siger Jette Halling, der er lokalforeningsformand hos Mødrehjælpen på Frederiksberg.

Rekordmange nissehuer skal give trængte børnefamilier en god jul Igen i år har generøse strikkere doneret hjemmestrikkede- og hæklede varer til Mødrehjælpens butik på Rolighedsvej. Siden sidste jul har endnu flere tilsluttet sig Mødrehjælpens strikkefælleskab, hvilket har resulteret i, at frivillige hænder hele året har strikket og hæklet nissehuer til Mødrehjælpen på Frederiksberg. ”Det er overvældende at se butikken bugne af fine, bløde nissehuer. Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større. Vores strikkere har doneret flere nissehuer, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid,” siger Jette Halling. De hjemmestrikkede nissehuer er lavet til børn og findes i et bredt udvalg af mønstre og farver.

Brigitte Helt Hansen er glad for, at strikkeriet kan gøre en forskel Brigitte Helt Hansen er en af de mange frivillige, der donerer hjemmestrik til Mødrehjælpen. Brigitte strikker til Mødrehjælpens butik på Frederiksberg og har strikket siden hun havde håndarbejde i skolen. I år forventer Brigitte at aflevere fire nissehuer. ”Det er mit første år som strikker hos Mødrehjælpen på Frederiksberg, og det dejligt at være med.

Jeg synes, det er virkelig fedt at være en del af Mødrehjælpens strikkehold, da det er en god måde at gøre en forskel. Det er bare rart at kunne glæde andre – både dem, man hjælper og dem, der får gavn af det færdige resultat,” fortæller Brigitte Helt Hansen, der er pensioneret, men ikke fra strikkeriet. På landsplan er der denne jul indleveret 8000 nissehuer. Det svarer til 40.000 arbejdstimer og mere end 1,5 million meter garn.

Mødrehjælpen gør dog opmærksom på, at skulle der være udsolgt af nissehuer i butikken, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper de udsatte børn og familier.

Om Mødrehjælpen Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der støtter og rådgiver gravide og sårbare børnefamilier. Mødrehjælpen har 43 lokalforeninger rundt om i Danmark, som driver butikker til glæde for alle samt aktiviteter for børnefamilier, der er ramt af livet. Det hele gøres af Mødrehjælpens engagerede frivillige, der står klar hver dag året rundt for at gøre en forskel. I 2021 uddelte Mødrehjælpen national julehjælp til i alt 13.137 børn, og samtidig blev tusindvis af sårbare børnefamilier inviteret til juletræsfester, bagedage og modtog julegaver gennem en af Mødrehjælpens lokalforeninger. Glædelig Jul! 

Anledning: Jul i juli 2021