Energilagrene er fyldte nok til, at vi kan holde varmen denne vinter, men HOFOR opfordrer til at fortsætte de gode sparevaner af hensyn til klimaet, pengepungen og vores fælles energiressourcer.

Foto: ABW

Med budskabet “Det er er ikke helt skævt at holde på varmen” følger HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, nu op på sidste års energisparekampagne. John Halkjær Christensen, områdechef i HOFOR, forklarer baggrunden for kampagnen:

“Vores varmeforsyning er stabil, og verden er slet ikke udfordret som sidste år, men vi har også set, hvordan klimaforandringer, inflation og konflikter andre steder i verden påvirker vores forsyning af gas og fjernvarme her i Danmark. Så det er vigtigt, at vi passer på vores energiressourcer.”

Energistyrelsen forventer, at der er nok gas, olie, træpiller og flis til vinteren i Danmark, hvis vejret ikke bliver alt for koldt, og danskerne også sparer på varmen i år. HOFORs kampagne ligger dermed i forlængelse af Energistyrelsens udmeldinger og energispareindsats.

Tag korte bade og en sweater på
Danskerne var generelt rigtig gode til at passe på varmen sidste år, og i HOFOR har man kunnet se, hvordan blandt andet store ejendomme har taget godt imod budskabet:

“De store ejendomme drifter deres varmecentraler meget bedre end sidste år, de starter langsomt op med varmen, og de har færre kritiske driftsproblemer. Det er rigtig godt,” siger John Halkjær Christensen og fortsætter:

“Så nu skal vi bare alle sammen fortsætte de gode sparevaner. Sparer vi alle sammen lidt, så er det godt. For selv små handlinger kan få stor effekt. Tag et lidt kortere bad, vask hænder i koldt vand, og tag en sweater på og hold på varmen.”

FAKTA: Sådan sparer du på varmen i din bolig

  • For hver grad du skruer ned for varmen, kan du spare fem procent.
  • Hold termostaterne på samme trin i din bolig – så udnytter du varmen bedst.
  • Hold gerne en rumtemperatur på min. 19 grader, så kan du stadig sikre et sundt indeklima.
  • Luk for din radiator, når du lufter ud.
  • Bloker ikke radiatoren med møbler og gardiner – lad varmen komme ud i rummet.
  • Brug mindre varmt vand – tag korte bade – luk fx vandet, når du sæber dig ind. Og vask hænder i koldt vand.

Find flere gode energispareråd på: Hofor.dk/holdvarmen

Kilde.