Flere kunder har den seneste tid spurgt HOFOR om indholdet af nitrat i drikkevandet. HOFOR kan fortælle, at drikkevandet i alle otte kommuner overholder alle krav til drikkevandskvaliteten.

Foto ABW

For nylig bragte flere medier nyheden om, at mængden af nitrat i drikkevandet nogle steder i Danmark er tæt på kvalitetskravet på maks 50 milligram per liter. Det har fået flere kunder i HOFORs forsyningsområde til at kontakte dem for at høre, hvordan niveauet er i deres kommune.

Sektionsleder i HOFOR Ann-Katrin Pedersen fortæller:

“Det gennemsnitlige nitratindhold i drikkevandet fra alle HOFORs vandværker målt over de seneste 5 år varierer fra 1 milligram per liter til 4 milligram per liter. Det er langt under det nuværende kvalitetskrav til drikkevand på 50 milligram per liter,” konstaterer hun og fortæller, at HOFOR tester vandet fra vandværkerne for nitratindhold mindst fire gange om året.

De beskytter grundvandet på lang sigt
Sektionslederen fortæller videre, at HOFOR løbende arbejder på at sikre vandkvaliteten ved eksempelvis at plante skov og opkøbe jord i områder omkring drikkevandsboringer.

Senest har HOFOR i august været med til at udvide Himmelev Skov sammen med Roskilde Kommune. Her må der hverken bruges pesticider, kunstgødning, eller deponeres slam, jord eller andre affaldsprodukter fremover.

Se drikkevandets kvalitet i din kommune her

Læs her.