Fredag den 3. marts kårede Frederiksberg Kommune de bedste projekter i Skoledyst 2023. Skoledysten er et undervisningsforløb i alle kommunens 5. klasser, hvor eleverne arbejder med opfinderi og innovation – fra idé til udvikling af modeller.

De bedste projekter fra alle skoler deltog i finalen på Frederiksberg Rådhus, hvor borgmester Michael Vindfeldt og formand for Frederiksberg Kommunes Undervisningsudvalg Ruben Kidde overrakte præmier til de endelige vindere.

Vinderne var:

Kategori: Nytteværdi for samfundet
Sophie, Eva, Laya og Nenneh fra Søndermarkskolen vandt for opfindelsen Pant på batteri for at være en aktuel og relevant opfindelse.

Kategori: Løsning på konkret dagligdagsproblem
Selma, Eline og Dicte fra Skolen på Nyelandsvej vandt med opfindelsen Multilygten, som er en lygte, der kan redde menneskeliv i trafikken.

Kategori: Bidrag til børns glæde og trivsel i hverdagen
Edith, Elina og Christian fra Skolen på Grundtvigsvej vandt med app’en ”Happy – når du har brug for hjælp”, som kan hjælpe børn, som har det svært.

Åben kategori
Quin, Alberto og Elvin fra Skolen på Duevej vandt med deres opfindelse Vandmøllehanen, der vandt for at være innovativ og for at bidrage til den energikrise, vi står i nu.

Dommere i Skoledysten var Kuno Bonne, handyman, Kim Ellebo, underviser hos Technical Education Copenhagen (TEC) og Maybritt Laisbo, lærer på Kildegården i Herlev

Læs mere om Skoledysten https://laeringsuniverset.frederiksberg.dk/skoledyst-5-klasse

Foto ABW

Kilde