Glæd dig til et underholdende, livsbekræftende og tankevækkende foredrag om visdom og venskab mellem to kvinder fra hver sin generation, når Cecilie Frøkjær gæster KU.BE den 13 april 2023 og lader dig komme tættere på.

Lise Nørgaard blev 105 år og var elsket, feteret og en vital kvinde, der helt til det sidste levede efter devisen: ”Vi skal have det hele med!”

Lise Nørgaard var ”kun en pige”, men allerede da hun som helt ung blev ansat som journalist ved Roskilde Dagblad, stod det klart for alle, at denne stærke kvinde havde et helt usædvanligt talent. Gennem hele hendes lange liv betragtede hun sig mest af alt som journalist. De fleste kender hende dog nok som mor til tv-serien Matador. Hvad mange sikkert ikke ved er, at hun også førte pennen på en håndfuld andre film og tv-serier, ligesom hun har en lang række romaner og essays på samvittigheden.

Journalist, tv-vært og forfatter Cecilie Frøkjær lærte hende at kende, da de i 2014 skrev bestselleren »Fruen kommer i dag« – en interviewbog, som med livsglæde og indlevelse portrætterer Lise Nørgaards lange og ekstraordinære liv.

Samarbejdet udviklede sig til et nært venskab, som Cecilie Frøkjær fortæller meget mere om i dette inspirerende foredrag. Cecilie oplevede på tætteste hold Lises tilgang til livet og andre mennesker og hendes strategier til at opnå et langt, værdigt og tilfredsstillende liv.

Foredraget fokuserer ikke kun på, hvad Cecilie Frøkjær har lært af sit venskab med Lise Nørgaard, men også hvad vi alle sammen kan lære af Danmarks mest imponerende pensionist. Du kommer som publikum helt tæt på personen Lise Nørgaard, hendes liv og livsværk, og du får rig lejlighed til at stille spørgsmål om Lise Nørgaard til Cecilie.

TV2 sendte mindeprogrammet »Sikke et liv – tak, Lise Nørgaard« den 3. januar 2023, hvor Cecilie var vært.

Om Cecilie Frøkjær
Siden slutningen af 90erne har Cecilie Frøkjær været en af TV2’s største skærmprofiler. Hun kom direkte fra Journalisthøjskolen, da hun blev ansat som vært på Go‘Morgen Danmark i december 1996. Fra 2010 og fire år frem var Cecilie vært på Go‘aften Danmark. Sideløbende med de faste programmer har hun lavet bolig-, debat-, bog- og livsstilsprogrammer. Cecilie Frøkjær har været vært på en lang række af TV2’s største programmer, herunder årskavalkader, velgørenhedsshows og kongelige begivenheder. Hun er i øjeblikket er aktuel med portræt-talkshowet “Deja-vu” på TV2. Cecilie Frøkjær har desuden skrevet flere bøger, ligesom hun har været vært på forfatter-podcasten »Frøkjær og forfatterne«.

Når Cecilie Frøkjær står på scenen, er det som de fleste kender fra tv: En oprigtig, humoristisk og ligefrem interesse i andre mennesker og verden omkring dem.

Vil I spise i KU.BE inden foredraget? 
Deres hyggelige café SPISE.STUEN er som altid åben til kl. 19, som kom endelig før foredraget og spis en aftenens ret eller nyd et glas vin, øl og snacks i SPISE.STUEN, inden i går op i Performancesalen (aftenens ret serveres kl. 16-19 og skifter ugentligt). I kan se SPISE.STUENs menukort, priser og udvalg her: https://kube.frederiksberg.dk/spisestuen)

Kilde KU.BE.

Foto ABW