I år er festivalens tema ’QUEENS’, og publikum inviteres til en omfattende og farverig festival, der finder sted fra den 2. til den 18. september.

Konger, grever, statsmænd, videnskabsmænd, sømænd og jyske knejte. Historien er fyldt med stærke, modige og visionære mænd. Men gennem historien har også kvinder indtaget tronen, svunget sværdet, brudt normerne og gået allerforrest. I anledning af regeringsjubilæet dedikerer Golden Days årets festival til alle de markante kvindeskikkelser, der har sat et særligt aftryk på historien.

Festivalen byder på et væld arrangementer, der skabes i samarbejde med mere end 100 partnere i København og omegn – museer, kulturhuse, biblioteker, biografer, teatre, koncertsteder, organisationer, erhvervsdrivende m.fl.

Golden Days formidler historie, kultur og videnskab med ambitionen om at gøre stoffet nærværende og interessant for så mange som muligt. Festivalen eksperimenterer med formidling, formater og indhold, så kulturhistorien sættes i spil på inddragende og aktualiserende vis.

Se program og læs mere på www.GoldenDays.dk.

Kilde.

Pressefoto Golden Days 2022