Kulturnatten kan i år fejre 30-års jubilæum som Københavns største endagsbegivenhed.

Med et væld af spændende arrangementer, særlige oplevelser, lækker mad og et liv af glade mennesker i byens gader, er Kulturnatten tilbage den 13. oktober. Mere end 200 arrangører, herunder museer, teatre, kirker, ministerier og biblioteker, slår dørene op for at byde indenfor i kulturens mangfoldige verden, og uanset om du er voksen eller barn, kan du se frem til en uforglemmelig aften fyldt med oplevelser ud over det sædvanlige i hjertet af København og Frederiksberg.

Plakat: Jakob Engberg fra Copenhagen Signs

Fredagen inden efterårsferien vil Kulturnatten igen i år skabe magi i byens gader, når store og små sammen kan udforske deres by både inde og ude, oppe og nede og i lys og mørke. Programmet for dette års Kulturnat er klar den 15. september, og igen kan man glæde sig til at opleve en række særarrangementer samt unikke muligheder for at komme bag facaden på institutioner, der normalt er lukkede for vores nysgerrige øjne og ører.

I år er det 30 år siden, Kulturnatten for første gang omskabte København til én stor kulturel begivenhed. Det var i 1993, og programmet havde dengang 45 deltagende institutioner. Siden da er antallet af arrangører steget til over 200, ligesom antal besøgende er mangedoblet, men gennem alle årene har den oprindelige idé bag Kulturnatten holdt sig intakt; Kulturnattens formål er at skabe byens største endagsbegivenhed, der én gang om året åbner byen og binder den sammen i en intens oplevelse af ekstraordinære kulturarrangementer.

På årets Kulturnat kan man for eksempel komme med indenfor og opleve livet i Folketinget og på Københavns Rådhus, og helt ekstraordinært holder Danner og Den danske Frimurerorden denne aften åbent. Man kan også tage direkte i fængsel eller møde dyrene i ZOO by night, besøge det nye bykvarter Postbyen, game i Astralis Nexus eller nyde roen i Sofiebadet. På byens museer kan kreativiteten få frit løb, og både De kongelige Stalde, Amalienborgmuseet og Gamle Scene folder sig ud, så du mærker historiens vingesus helt tæt på. Mange arrangører vil på aftenen også byde på spændende mad- og drikkeoplevelser, og Hotel- og Restaurantskolen står klar med en hel aften i gastronomiens tegn.

Læs mere her.

Mere information om Kulturnatten 2023
Den 15. september er det endelige program klar på Kulturnattens hjemmeside. Her kan du orientere dig i de mere end 200 særarrangementer, der på Kulturnatten den 13. oktober kan opleves fra kl. 18.00-00.00 (enkelte steder kun til 23.00).

Det eneste, du behøver for at deltage i Kulturnatten, er et Kulturpas. Et Kulturpas giver adgang til alle Kulturnattens arrangementer og fri transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet (zone 1-99) fra kl. 16.00 til kl. 04.00. Kulturpasset koster 110 kroner. Børn under 12 år har gratis entré, når de følges med en voksen med Kulturpas.

Du kan fra den 15. september købe dit Kulturpas på Kulturnattens hjemmeside og hente det, så du har det digitalt på din telefon. Vil du hellere have et fysisk Kulturpas, kan du fra den 2. oktober købe det i alle 7-Eleven butikker i Hovedstadsområdet.