Flere og flere springer ud som amatørkokke og hjemmebaristaer og køber derfor gastrogear i stor stil. Den danske virksomhed Spinchy sælger gastroudstyr af bedste kvalitet og er i høj grad med på denne forbrugertrend. Siden de for første gang slog dørene op for fire år siden, er det kun gået én vej, og coronanedlukningen gav butikken så meget fart på, at Spinchy i slutningen af 2020 voksede ud af sine gamle lokaler og flyttede ind i et nyt lejemål på 248m2 på Frederiksberg. I stedet for at leje har familievirksomheden exs nordic a/s, ejerne bag Spinchy, nu valgt at købe butikslokalerne på Gl. Kongevej 84. EDC Erhverv Poul Erik Bech har formidlet både udlejning og salg.

Coronahjemsendelser og begrænsninger i restaurationsbranchen har pustet ild til en i forvejen populær trend, hvor flere og flere køber professionelt gastrogear til hjemmet. Spinchy, der sælger alt fra kaffebryggere til røremaskiner, er en af de virksomheder, som har oplevet positiv vækst under coronanedlukningerne. Og medvinden fortsætter. Det fortæller Kenneth Hou Jensen, grundlægger af exs nordic a/s, der står bag Spinchy:

“Covid 19 har helt sikkert brygget positivt på vores forretning. Når virksomheder, restaurations- og hotelbranchen bliver underlagt restriktioner og forbud mod åbning, så er det klart, at butikker som vores oplever et opsving. Mange har haft et større rådighedsbeløb og mere tid på hænderne under corona, men behovet for god mad og kaffe er ikke blevet mindre. Derfor oplever vi, at mange vil gøre noget godt for sig selv. De bliver hjemmebaristaer, og det klæder vi dem på til med vores kvalitetsprodukter.”

“Vi kan mærke, at vi har ramt noget i tiden og et behov på markedet. Folk flytter kaffebaren og de gastronomiske oplevelser hjem i køkkenet, hvor interessen bare vokser. Det betød i sin tid, at vi havde brug for mere plads i et større showroom, hvor muligheden også var for at have et stødpudelager i kælderen.”

Er det lykken at eje? Den store interesse for gastroudstyr betød i første omgang, at Spinchy fik vokseværk og lejede sig ind i nye butikslokaler på Gl. Kongevej 84. Nu har de valgt at købe butikslokalerne og få egenkontrol.

“Da muligheden opstod for at købe lokalerne på Gl. Kongevej 84, var det bestemt interessant. Men vi var nødt til at gøre os nogle svære forretningsmæssige overvejelser. Det er vigtigt for os at være omstillingsparate, og er det overhovedet lykken at eje? Vi regnede på tingene og kunne kigge ind i en optimering af den daglige drift. Der var helt sikkert positivt at stå med det selv fremfor at aflevere en forrentning, hver måned til en udlejer. Tanken var, at vi kunne have det hos os selv og spare op til os selv, og driftsmæssigt henter vi noget ved at eje lokalerne. Jeg synes ikke, det er et usikkert aktiv vi investerer i, og risikoen er minimal, selvom retail på nogle punkter kæmper,” siger Kenneth Hou Jensen.

Steffen Falch, erhvervsrådgiver i EDC Erhverv Poul Erik Bech København, fortæller om butikslokalerne: “Der findes næsten ikke en mere attraktiv beliggenhed på Frederiksberg. Lejemålet ligger meget centralt på Gl. Kongevej, der deler Frederiksberg og Vesterbro. Skråt over for butikken findes Værnedamsvej, som er en af de mest populære gader i København. Derfor er det også et af de mere ideelle beliggenheder i København at drive sin forretning, hvor man er ekstremt synlige for kundegruppen.”

Jacob Lunding, partner salgs- og udlejningschef i EDC Poul Erik Bech Hillerød siger: “Det er iøjnefaldende detaillokaler med højt til loftet, omfattende rum, og så er det indrettet med et flot mørkt plankegulv og hvide vægge. De passer lige ind i Spinchys profil, som også er nyt, moderne, og det, som kunderne vil have. Vi tilbød naturligt Spinchy at købe lejemålet, da muligheden opstod. De var den eksisterende lejer og gennem tæt dialog fandt vi frem til en god aftale for alle parter.”

Foto: ABW