“People have always described my photography as taking a harsh image and making it beautiful. I always liked images that make you take a pause and try to figure them out.”

-Norman Reedus

Vi mødte Norman Reedus til Art Basel Miami i 2019 til et New York Academy of Art middagsselskab hvor vi blev introduceret af fælles bekendte. Norman var i Miami for at deltage i åbningen af sin soloudstilling, til hvilken vi blev inviteret. På bedste Gallery Poulsen manér spildte vi ikke tiden og aftalte en Norman Reedus soloudstilling i København på stedet.

Det er derfor med stor fornøjelse at vi nu kan invitere dig til ”Live the Life You Love” – En soloudstilling af Norman Reedus der åbner onsdag den 29. december.

Norman Reedus er aldrig uden sit kamera. Ligesom hans liv på filmsæt og i den virkelige verden vakler Reedus’ fotografier mellem det realistiske og surrealistiske. Nogle af værkerne fremstår klare og tydelige, mens andre er gemt bag et slør af det disede og obskure. Fællesnævneren for disse forskelligartede udtryk er, at de alle er set fra Normans personlige og særprægede perspektiv der gemmer på en dyrebar og sjælden intimitet.

Reedus har altid været kunstner i den forstand at der aldrig har været en tydelig grænse mellem hans livsstil og hans personlige æstetik.

”Live the Life You Love” viser eksempler på Reedus’ sans for de rå, kantede og smukt makabre sider af livet.

Norman har taget et væld af foruroligende fotografier (inklusiv en serie fra et højsikkerhedsfængsel i Rusland), men ikke alle hans billeder portrætterer livets mørke sider. Nogle af dem har en iboende varme eller tryghed og kan måske endda fremkalde et smil.

Udstillingen er kurateret af Norman Reedus, Laurie Dolphin og Morten Poulsen, og omfatter mere end tredive fotografier. Der er fernisering onsdag den 29. december kl. 12-16, og du kan se udstillingen frem til 29. januar. 

 

Pressefoto