Der er nu atter mulighed for at få en af poserne med Frederiksbergs egen bæredygtige og insektvenlige frøblanding ”Frederiksberg Blomstereng”.

Foto: Anne Beth Witte

Fra mandag den 9. maj 2022 kan alle Frederiksberg-borgere hente én pose pr. person på Frederiksberg Rådhus så længe lager haves.

Frøposerne plejer at være meget eftertragtede, og derfor er borgmester Michael Vindfeldt (S) glad for at kunne gentage succesen: ”De mange forskellige blomster er gode for biodiversiteten og gør byen endnu smukkere at se på. Derfor håber jeg, at rigtigt mange vil lægge vejen forbi rådhuset og hente en pose med frø, så vi alle kan gå og glæde os over at se planterne vokse sig store og flotte i byens mange haver, gårde og altankasser,” siger han.

Frøblandingen er sammensat i samarbejde med organisationen Plan Bi og Dansk Biavlerforening, og den består af frø fra i alt 35 forskellige planter, der tilsammen danner et ideelt spisekammer for mange forskellige slags bier, sommerfugle og andre insekter.

Frøposerne kan hentes ved Vestindgangen på Frederiksberg Rådhus i åbningstiden mandag og torsdag klokken 9 til 17 og tirsdag, onsdag og fredag klokken 9 til 13.

Sådan planter du Frederiksberg Blomstereng i et bed

•    Rens jorden for græs, riv den igennem og gør den plan.
•    Bland frøene med lidt sand eller tør jord, så de små frø lettere fordeles. 
•    Riv frøene 1-2 cm ned i jorden.
•    Komprimer jorden ved ’gåsegang’ eller let tromling. 
•    Hold bedet fugtigt indtil planterne spirer.

Kilde.