For 26. gang danner Frederiksberg Stadion rammen om World Abilitysport International Frame Running Camp & Cup i dagene 19.-26. juli 2023. Her konkurrerer 75 atleter fra 18 lande i den danskopfundne atletik-disciplin Frame Running for mennesker med nedsat balance.

Der er lagt op til både træning, sociale aktiviteter og konkurrence, når Frederiksberg Stadion lægger løbebane til et verdensomspændende Frame Running-camp. Det er Parasport Frederiksberg, der sammen med World Abilitysport og Parasport Danmark står bag begivenheden.

Ved Frame Running Camp & Cup samles atleter, hjælpere og ledere fra hele verdenen. Her er der gennem Campen fokus på træning, klassifikation, teknisk assistance, trænerkursus og erfaringsudveksling landene imellem, mens der ved afslutningsstævnet World Abilitysport International Cup i dagene 23.-25. juli konkurreres i distancer på 40 m til 5000 m med deltagelse af verdens bedste Frame Running-atleter, heriblandt flere danske løbere.

– Vi ser et blomstrende internationalt Frame Running-miljø, hvilket stævnet endnu engang beviser. Jeg er glad for, at vi kan tiltrække så mange atleter fra hele verden, hvor der både er fokus på at dyrke de sociale relationer, sikre en fælles udvikling af sporten og konkurrence på højeste niveau. Samtidig har vi rekordstor tilslutning til trænerkurset, der afholdes parallelt med campen, siger Mansoor Siddiqi, der sammen med tidligere kørestolsracer Connie Hansen har opfundet Frame Running-disciplinen i 1991.

– Disse begivenheder er et vigtige for at skabe geografisk udbredelse, teknisk knowhow og større konkurrenceintensitet, således at grundlaget for at have Frame Running på atletik-programmet ved de Paralympiske Lege i Los Angeles i 2028 forbedres, lyder det fra Mansoor Siddiqi.

Frame Running er en innovativ sport for handicappede med hæmmet balance. En Frame Runner er en specialbygget 3-hjulet “løbecykel” uden pedaler, hvorpå balancen ikke er et problem. Derfor er Frame Running en oplagt sportsmulighed for blandt andre gigtramte, amputerede og mennesker med cerebral parese.

Pressemeddelelse. 

Kristine Hagen Jakobsen. Foto Lars Møller