Magistraten i Frederiksberg Kommune peger på en række indsatser, der skal spare på energien på Frederiksberg i denne vinter, og inviterer alle borgere til at komme med gode idéer.

Frederiksberg Kommune er klar med en række konkrete indsatser, der skal spare på energien i den kommende vinter, og der er flere tiltag på vej. Det oplyser borgmester Michael Vindfeldt (S) efter et møde i magistraten:

”På Frederiksberg går vi forrest, når det handler om bæredygtighed og klima, så i den aktuelle energikrise, skal vi selvfølgelig også spare, hvor vi kan. Derfor er jeg glad for, at magistraten har besluttet nogle konkrete tiltag her og nu, og samtidig lægger op til yderligere indsatser, som behandles af en tværgående taskforce i forvaltningen, hvor også borgerne har mulighed for at komme med input”, siger han.

Blandt indsatserne er, at temperaturen sænkes til 19 grader i kommunale bygninger. Dog ikke i dagtilbud, plejecentre samt sociale tilbud. På de enkelte skoler skal skolebestyrelserne tage stilling til, om temperaturen skal sænkes, og rådhuset sænker også belysning og ventilation.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel etableres ikke denne vinter, og der skrues kraftigt ned for effektbelysning på bygninger og træer. I samarbejde med erhvervslivet vil Frederiksberg Kommune også spare på julebelysningen ved kun at have den tændt ved mørkets frembrud ca. kl. 15 – 21 på handelsstrøgene. På Frederiksberg Centret holdes den udendørs julebelysning helt slukket. En aftale som glæder 1. viceborgmester og formand for Erhvervsrådet, Lone Loklindt (R) meget:

”Det er helt afgørende, at vi alle bidrager til at spare på energien, og derfor er jeg også meget glad for den imødekommenhed vi har oplevet i dialogen med Frederiksberg Erhverv og Frederiksberg Centret. Vi er enige om at reducere julebelysningen, men ikke afskaffe juleudsmykningen for at give den lokale julehandel de bedste betingelser i en svær tid. Det sender et klart signal i en kold tid om, at vi står sammen på Frederiksberg. Også når dagene bliver kolde og energien bliver knap”.

Forvaltningen har desuden nedsat en tværgående tastforce, der skal se på yderligere muligheder for at spare på energien. Der er også oprettet en ny postkasse, som alle kan skrive til med gode forslag eller observationer.

”Frederiksberg har et unikt fællesskab, og jeg tror og håber, at vi også i denne sammenhæng kan hjælpe og inspirere hinanden til at komme bedst muligt igennem vinteren. Derfor opfordrer jeg alle, der har en god idé til, hvordan vi sparer yderligere på energien, til at skrive til sparpaaenergien@frederiksberg.dk,” siger Michael Vindfeldt.

Forvaltningen undersøger mulighederne for en anden midlertidig vinteraktivitet på Frederiksberg Runddel, nu hvor skøjtebanen ikke kommer i år.

Fakta – sådan sparer Frederiksberg

  • Ingen skøjtebane på Frederiksberg Runddel i år
  • Aftale med erhvervslivet om mindre julebelysning
  • Temperaturen sænkes til 19 grader i kommunale bygninger, undtagen i dagtilbud, plejecentre og sociale tilbud.
  • På de enkelte skoler skal skolebestyrelserne tage stilling til, om temperaturen skal sænkes
  • Ventilation og lys dæmpes på rådhuset og andre steder i byen
  • En ny taskforce skal komme med flere idéer til at spare på energien
  • Alle kan skrive til den ny postkasse sparpaaenergien@frederiksberg.dk med gode idéer til at spare på energien.

Links

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk