Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsdirektør Jeppe Bøgh Andersen beklager, at misbruget har fundet sted: ”Vi tager databeskyttelse meget alvorligt og gør alt, hvad vi kan, for at passe godt på borgernes og personalets personoplysninger. Derfor foretager vi blandt andet løbende interne sikkerhedstjek, og det var i den forbindelse misbruget blev opdaget. Jeg vil gerne beklage over for de borgere og medarbejdere, som har fået deres data kompromitteret, og jeg kan samtidig oplyse, at de to medarbejdere ikke længere er ansat i kommunen. Vi har med det samme anmeldt sagen til både politiet og Datatilsynet, som ikke har fundet anledning til at udtrykke kritik af vores datasikkerhed”, siger Jeppe Bøgh Andersen.

Frederiksberg Kommune er ved at undersøge, hvor mange borgere og medarbejdere, der er berørt af sikkerhedsbruddet. De foreløbige resultater viser, at cirka 70 medarbejdere og cirka 6 borgere er omfattet, og de vil alle blive informeret direkte.

Alle medarbejdere med adgang til personoplysninger har fået information om reglerne for datasikkerhed. På baggrund af sikkerhedsbruddet vil reglerne blive indskærpet yderligere i det område, hvor hændelsen er foregået.