50 børn på Frederiksberg har skabt fantasifulde fortællinger i tiden, hvor hele Danmark lukkede ned. Fortællingerne er blevet til et lydværk, som nu kan høres på Solbjerg Plads. Det oplyser Biblioteket Frederiksberg.
På Solbjerg Plads spiller 32 nedgravede højttalere musik og lyde. Lydplatformen er den eneste af sin art i Nordeuropa, og fra den 29. oktober kan man her høre et helt nyt lydværk af børn fra skolen på Grundtvigsvej.
Børnene har skabt deres fortællinger, mens Danmark var lukket på grund af corona. Det har resulteret i 50 forskellige og fantasifulde fortællinger, som børnene har skrevet og indtalt. Fortællingerne har børnene krydret med lydeffekter sammen med lydkunstner Ingeborg Okkels, der har sammensat det endelige lydværk.
”Da Danmark lukkede ned, forsvandt vores kendte hverdag fra den ene dag til den anden. Derfor inviterede vi skolebørn med ind i litteraturens og fantasiens verden, og tilbød en mental pause fra den nye corona-virkelighed med masser af håndvask og fysisk afstand. For når man ikke kan udfolde sig fysisk, som man plejer, så må man ty til sin fantasi, hvor alt kan ske”, siger Michelle Riis Michaelsen, kulturformidler og daglig leder i Publikum og Formidling, Biblioteket Frederiksberg.
Alle fortællinger tager udgangspunkt i Kim Fupz Aakesons billedbog ”Meget mærkelig morgen”, der handler om en pige, som pludselig er landet i en helt almindelig familie, men som i virkeligheden hører hjemme på et sørøverskib. Her bliver tingene vendt på hovedet, for det vi forbinder med det normale, er i historien det, der er anderledes.
Værket er udarbejdet sammen med lydkunstner Ingeborg Okkels. Ingeborg Okkels er med støtte af Statens Kunstfond tilknyttet Biblioteket Frederiksberg som artist in residence under Huskunstnerordningen. Her skal hun sammen med biblioteket og Frederiksbergs børn og unge udvikle brugen af Lydbrøndene det næste år.
Formålet er at fremme børn og unges møde med lydkunst og samtidig gøre lydbrøndene til en relevant platform, hvor de kan udvikle deres evne til at udtrykke sig kunstnerisk.
Lydkunstneren Ingeborg Okkels understreger, at lyd er en stor del af det at fortælle en historie og kan give os helt særlige lydbilleder: “Når eleverne begynder at arbejde med lyd, åbner det op for en helt ny måde at arbejde med deres egen fortælling på. Hvordan kan vi lave lyden af en skattekiste fuld af guldmønter og diamanter? Hvordan lyder det, når man vågner op på et sørøverskib? Og hvilke lyde er der egentlig på en øde ø? Alle disse ting skubber til elevernes fantasi og får dem til at danne stærke billeder til deres fine og sjove historier,” siger hun.
Lydværket “Frederiksberg-børn fortæller” bliver spillet hver dag klokken 16.00 – 17.00 fra den 29. oktober til den 29. november på Solbjerg Plads.