Artiklen er sponseret

De fleste af os vil opleve karsprængninger på et tidspunkt i vores liv. Nogle karsprængninger vil være tydeligere end andre, og det betyder også, at nogle vil være mere generet af dem end andre. Nogle oplever, at de er så kosmetisk generet af deres karsprængninger, at det har en effekt på deres sociale liv. Men heldigvis kan du få fjernet dine karsprængninger. 

Hvem kan få karsprængninger?

Karsprængninger kan opstå hos både mænd og kvinder og mange aldre. Faktisk får op til 60 % af befolkningen karsprængninger. Det er dog meget forskelligt, hvor vi får dem, og hvor tydelige de bliver. Rigtig mange oplever at få karsprængninger, fordi de er genetisk disponeret for det, og det er dermed nærmest uundgåeligt, at de opstår før eller siden.

Andre gange kan karsprængninger opstå pga. for meget sol, graviditet eller pga. en usund livsstil. Der er altså flere grunde til, hvorfor karsprængninger opstår, og sommetider kan vi selv gøre en indsats for at forebygge, mens vi andre gange må overlade magten til vores gener.

Kan jeg få fjernet karsprængninger på hele kroppen?

Fjern karsprængninger, der er til gene for dig på den ene eller anden måde – for det er heldigvis muligt! De fleste af os oplever, at vi får karsprængninger på vores ben og i ansigtet. I ansigtet er det oftest omkring næse og kinderne, at de med tiden dukker frem. Hvad enten du får karsprængninger, der er blålilla og tydelige på benet eller de fine, røde karsprængninger i ansigtet, så er der en behandling, der passer til lige netop dig. De mest typiske behandlingsformer, når det gælder karsprængninger, er med IPL, YAG-laser og mikrosklerosering.

Hvordan kan jeg forebygge karsprængninger?

Til trods for, at vi tidligere nævnte, at karsprængninger kan være genetisk disponeret, så er der stadig ting, vi kan gøre for at forebygge det. For karsprængninger påvirker i høj grad også af miljøet omkring dig og den livsstil, du har.

Pas på solen

Solen er altid hård ved vores hud. Det gælder, når vi vil forebygge chancen for karsprængninger, men det gælder også, når vi vil forebygge mod mange andre hudsygdomme. Så derfor anbefales det altid, at du passer på solen og bruger solcreme, når du er ude.

Hudpleje med antioxidanter

Vil du være ekstra god ved din hud, så bør du hver morgen starte dagen med at påføre hudpleje, der indeholder antioxidanter. Det hjælper til at neutralisere de frie radikaler, som oftest kommer i kontakt med vores hud i forbindelse med forurening og stråling.

Din livsstil

Den sidste faktor er selvfølgelig din livsstil. Spiser du varieret, får bevæget dig og holder vægten, så mindsker du chancen for at få karsprængning. Har du et stillesiddende job og er overvægtig, så er der mere pres på dit blodomløb, og det kan ende med karsprængninger.

 

Fjern karsprængninger, der er til gene for dig på den ene eller anden måde – for det er heldigvis muligt! PR-foto