Artiklen er sponseret

Du er måske ikke den største bilkender i verden, og ved kun det begrænsede omkring, hvordan man hælder mere sprinklervæske på eller tjekker for olie. Det er en god start, og her får du en hurtig introduktion til flere dele af bilen. På https://www.autopartner.dk/ kan du læse meget mere om biler og hvilke ting, der f.eks. er vigtige at holde øje med.

Dæk

De fleste er nok godt klar over, at der findes flere forskellige typer af dæk. Tre primære bør alle kende til. Vinter-, sommer- og helårsdæk, der hver især egner sig til forskellige situationer afhængigt af navnet. Vinterdæk er opbygget så de kan tage bedre fat på glatte veje, grundet deres dybere riller, hvilket er praktisk når vejret er præget af frost, sne og is. Sommerdæk har ikke nær så meget friktion mod vejen, og dermed også mindre dybe riller, som passer fint til vejrforhold, hvor der ikke er frostgrader. Helårsdæk er en blanding mellem de to, og billigere da der ikke skal skiftes dæk efter vejrforholdene, men den fungerer ikke så optimalt som vinterdæk.

Bremser

En mere mystisk del af bilen er bremserne. Når du trykker på bremsepedalen, bliver der skabt et tryk i bremsesystemet, der sørger for at presse bremsevæske ind i bremsekaliberen. Det medvirker at bremseklodserne presses mod bremseskiven og bilen standser. Bremseskiverne kan godt slides, hvorfor det er smart at vedligeholde dem hos en mekaniker – de er nemlig afgørende for sikkerheden!

Tandrem

Slutteligt ses tandremmen, som du måske endda aldrig har hørt om før – og det er helt okay. Den fungerer som en vigtig del af bilens motorsystem, og kan siges at være bilens hjerte, der holder det hele kørende. Tandremmen kan dog springe, af forskellige årsager, hvilket forårsager stor skade på motoren, hvis ikke den skiftes jævnligt. Her kan du også få hjælp af en mekaniker, der har god erfaring.

Har du tekniske spørgsmål om din bil, kan du med fordel henvende dig til de erfarne mekanikere hos Autopartner. Foto: ABW