Artiklen er sponseret

Bekæmp fysiske udfordringer gennem fysioterapi i København
Fysiske smerter kan være vidt forskellige og kan både opstå på grund af overbelastning eller uheld – og de kan i værste tilfælde have en invaliderende effekt på din hverdag.

For at undgå det er der heldigvis hjælp at hente mod fysiske skavanker.

Her kan fysioterapien være et nyttigt og måske endda nødvendigt behov i din hverdag fremadrettet, så du igen kan vende tilbage til dagligdagens gøremål uden gener.

På den her side dykker vi ned i nogle af de fysiske gener, en dygtig fysioterapeut i København kan hjælpe dig med.

1) Spændingshovedpine
Hovedpine kan påvirke dig negativt i hverdagen, og smerterne kan sagtens vende tilbage, medmindre du får professionel hjælp, og årsagen til smerterne bliver fundet.

Hovedpine kan være tegn på sygdom eller et symptom på et andet problem i kroppen. Det anslås, at omkring 80% af danskerne har døjet med hovedpine inden for det seneste år, hvorfor det er vigtigt at få taget hånd om.

En typisk form for hovedpine er spændingshovedpine. Spændingshovedpine er betegnelsen for hovedpine, som er opstået på grund af et øget spændingsniveau i muskulaturen.

Derudover kan spændingshovedpine opstå på grund af låsninger i nakke og ryg, spændinger/myoser i nakke- og rygmuskler, stivhed i brystkasse eller i tilfælde af et traume på halebenet. Dårlige arbejdsstillinger, stillesiddende arbejde eller forkert holdning fører også typisk til spændingshovedpine.

Døjer du med tilbagevendende hovedpine, kan du søge rådgivning hos en dygtig fysioterapeut i København.

2) Iskias og piriformissyndromet
Iskias- og piriformissyndromet er to forskellige betegnelser, men bliver ikke kategoriseret som en decideret sygdom eller diagnose.

Iskias er et symptom på smerter, som stråler fra ryggen og ned i benet. Det skyldes, at iskias-nerven bliver påvirket fra de nederste ryghvirvler og korsbenet hele vejen ned til balle, baglår og underben.

Bliver iskias-nerven klemt, vil det føles som strålende smerter gennem benet ned til tæerne eller give smerter i balle og/eller baglår.

Det kan være nemt at forveksle iskias og piriformis, da smerterne kan minde om hinanden. Mens iskias-smerterne udspringer fra ryggen, har piriformis sit udspring fra ballen.

Piriformis er en bækkenmuskel, som er fæstet på ydersiden af lårbenet. Musklen har til funktion at rotere hofteleddet udad, hvilket er essentielt i forbindelse med gang og løb.

For at modarbejde iskias- og piriformis-smerterne kan fysioterapeutisk genoptræning være gavnligt, hvor fokus vil være på at styrke og stabilitetstræne muskulaturen og bindevævet. Fysioterapeuten vil kigge på smerterne med træningsrelaterede øjne, hvor du vil få øvelser, træningsterapi og manuel behandling.

Befinder du dig i København, kan en fysioterapeut på Amager eller en fysioterapeut Østerbro hjælpe dig med de fysiske smerter.

3) Modic forandringer
Rygsmerter kan hæmme dig i hverdagen, hvis du ikke får den rette behandling og genoptræning. Modic forandringer betegner forandringer i ryghvirvlerne, som er forårsaget af anerobe bakterier.

Forandringerne ses i knoglevævet og brusken, som støtter om disken i ryggen. Modic forandringer forårsager kroniske og inflammatoriske tilstande, som resulterer i konstante smerter i ryggen.

Årsagen til Modic forandringerne skyldes ikke almindelige overbelastninger eller vrid, som ses ved andre rygsmerter. Her kan nedsat immunforsvar, fordøjelsesproblemer, tidligere bakterielle infektioner osv., være årsagen til Modic forandringerne.

For at finde årsagen til dine fysiske smerter, så du kan vende tilbage til en smertefri hverdag, kan det være brugbart at række ud efter professionel hjælp hos en fysioterapeut på Amager eller Østerbro.

En professionel fysioterapeut kan hjælpe med en masse fysiske udfordringer. PR-foto