Et nyt projekt skal skaffe fast job til mindst 50 ledige Frederiksberg-borgere og samtidig afhjælpe manglen på SOSU-assistenter i hovedstadsområdet.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

1. januar begyndte et nyt projekt i Frederiksberg Kommune, som skal hjælpe langtidsledige i fast job på SOSU-området, hvor der er mangel på arbejdskraft. Interesserede ledige kan, uanset deres uddannelsesmæssige baggrund, søge om at komme med i projektet, og allerede nu er der 31 tilmeldte.

Borgmester Michael Vindfeldt (A) håber på gode resultater: ”Jeg tror og håber, dette bliver win-win for alle. Først og fremmest for de ledige, der får mulighed for et fast job, der giver mening. Men også for Frederiksberg, hvor vi, som mange andre steder, har brug for flere SOSU-ansatte både nu og i fremtiden,” siger han.

Målgruppen er primært ledige med mere end seks måneders ledighed, og som vel at mærke selv ønsker at deltage. Deltagerne gennemgår et uddannelsesforløb og bliver klædt fagligt på til at varetage blandt andet et SOSU-job og til at håndtere de IT-opgaver, der også følger med. Samtidig planlægger de sammen med deres konsulent en individuel karriereplan, og der foregår løbende opkvalificering og fastholdelse, også efter at de ledige er blevet ansat.

Indsatsen er et samarbejde mellem Frederiksberg Kommune og konsulentfirmaet Marselisborg, og kommunen betaler kun for de borgere, der kommer i arbejde. Projektet er støttet af Den Sociale Kapitalfond.

Læs mere her.