Den 24. februar 2023 markerer et år med krig i Ukraine. Et år med tab af menneskeliv, massive humanitære behov, millioner af mennesker på flugt og enorme ødelæggelser.

Konsekvenserne af krigen er mange og rækker langt ind i fremtiden og langt ud over Ukraines grænser. Det sætter Dansk Erhverv fokus på i en dialog og udstilling på Børsen i København i anledningen af årsdagen for krigens start.

Siden krigens udbrud har niveauet af engagement været højt blandt danske og internationale virksomheder, fonde og fra befolkningen i forhold til at støtte den humanitære respons i Ukraine og nabolandene – og ukrainske flygtninge i Danmark. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen deltager og giver en status, set med den danske regerings øjne, et år efter invasionen.

Gennem en modereret dialog vil blandt andet Dansk Erhverv, Salling Group, DRC Dansk Flygtningehjælp, JYSK og den ukrainske ambassadør i Danmark rette spotlyset mod dette engagement og diskutere, hvordan en bred palet af aktører kan bidrage til af afbøde både de akutte humanitære behov for de millioner, der er blevet fordrevet, men også se fremad i forhold til, hvordan vi bedst kan støtte på længere sigt.

Til eventet vil fotograf Jan Grarup vise nye billeder fra Ukraine og fortælle om oplevelser og mennesker, han har mødt på sine rejser til frontlinjen i svært tilgængelige egne af det krigshærgede land det forgangne år.

Udstilling med billeder af fotograf Jan Grarup
Det seneste år har fotograf Jan Grarup flere gange rejst rundt i Ukraine for at dokumentere krigens mange facetter.

Fotoudstillingen tager publikum med helt ud til frontlinjerne, til de sværest tilgængelige områder af det krigshærgede land. En stærk visuel skildring af de seneste 365 dages kampe og angreb, som har efterladt store dele af især Øst-Ukraine i ruiner.

Event – Læs mere her.

Pressefoto af fotograf Jan Grarup

Kilde Dansk Erhverv.