Artiklen er sponseret

Hvis du lige har mistet en person, der har betydet meget for dig, så har du sikkert allerede nok at tænke på. Det er nemlig aldrig nemt at skulle vænne sig til tanken om, at nogen ikke længere er her. Og alligevel er det netop nu, du formentlig står og skal tage stilling til en hel masse. For der er jo også lige en begravelse, der skal på plads. Det er dog vigtigt. For en god begravelse kan betyde en hel del for, hvor godt du oplever det at tage afsked med et menneske, du holder af.

Gør begravelsesplanlægningen overskuelig

En god begravelse behøver selvfølgelig slet ikke at være overdådig. Det er næppe lige det, du eller nogen andre har brug for her og nu. Men det er alligevel vigtigt at gøre det godt.

Få hjælp til det hele hos bedemand Frederiksberg. Så vil det være nemmere for dig og alle andre at overskue det, der skal ske.

Snak med din bedemand og find ud af, hvad der er det vigtigste. Så vil alt andet være tilføjelser, der skal komme an på, hvad du kan overkomme.

Giv plads til følelserne

Processen med at planlægge en begravelse kan nemt påvirke, hvordan du oplever sorgen. For nogle kan det måske give anledning til at koncentrere sig om noget mere praktisk for en stund. Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, fordi det kan hjælpe dem til at bearbejde deres følelser i et tempo, de kan være med til.

For andre kan planlægningen sætte gang i en hel masse følelser. Måske også flere end man skulle have forventet. Også det er helt i orden. Så skal du bare sørge for, at du giver dine følelser plads.

Husk på, at alle bearbejder deres sorg forskelligt, og derfor skal der være plads til alle. 

 

Frederiksberg Kirke kirkegård. Foto: ABW