På Kulturnatten den 14. oktober brydes efterårsmørket på Frederiksberg af ildshow på Rådhuspladsen og en lang række arrangementer for børn, unge og voksne over hele Frederiksberg.

Det bobler af arrangementer, når byens kulturaktører og virksomheder holder åbent til midnat. Knud Romer og Annet Linnet taler om litteratur og musik, man kan lave kæmpe drømmespind i Søndermarken og komme helt tæt på musikken og musikerne fra Copenhagen Phil – og meget mere i det tætpakkede program.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) glæder sig over de mange oplevelser på Frederiksberg:

”På Frederiksberg er vi kendt for kultur, oplevelser og fællesskab. Det ses tydeligt i årets program, som er spækket med aktiviteter og oplevelser for store og små. Jeg håber derfor at mange også i år griber muligheden for at gå på opdagelse i byens mangfoldige kulturtilbud”

Oversigt over en lille del af det store program på Frederiksberg:

  • Frederiksbergmuseerne undersøger nattens magi på Bakkehuset, og inviterer alle til at være medskabere af en gigantisk garninstallation ved Cisternerne. Tager man forbi Møstings kan man opleve en musisk og poetisk fortolkning af den aktuelle udstilling Nature, mens hele familien på Storm kan designe sjove og kreative souvenirs.
  • På Frederiksberg Rådhus lyser et ildshow op i mørket ude på rådhuspladsen – mens man inde på rådhuset kan sidde helt tæt på musikerne fra Copenhagen Phil, når de opfører mesterværker af blandt andet Mozart og Beethoven. Gå heller ikke glip af en tur i Rådhustårnet.
  • Frederiksberg Stadsarkiv viser nostalgiske Frederiksberg-film og der åbnes op for Kold Krigs-relikviet Kommandocentralen. I bunkeren på Madvigs Allé kan man lytte og se en udstilling udviklet af Third Ear og indtalt af Krister Molzen.
  • På Frederiksberg Hovedbibliotek krydser lyrikken klinger med musikken i det fælles fortælleunivers. Anne Linnet og Knud Romer fortæller om, hvordan musik og litteratur inspirerer dem i deres kreative processer, og Asger Schnack skruer op for pladespilleren og finder lydspor fra Bowie, Strunge og Høeck.
  • KU.BE byder på elektroniske lydoplevelser: Fra Rumpistol til kæphesteræs. The Social serverer mad fra kl. 17 og i det nye KU.BE PLAY kan man blive sendt på fælles gådeløsning i KU.BEs mere skæve hjørner.

Se hele programmet for Kulturnatten 2022 på kulturnatten.dk, hvor du kan søge på knappen ”Områder” og tryk på Frederiksberg.

Alle arrangementer i Kulturnattens program kræver Kulturpas.

Børn under 12 år kan komme gratis med, hvis de har et børnekulturpas. Man kan få et børnekulturpas, der hvor man køber Kulturpas.

Fakta

  • Køb Kulturpas i 7-Eleven eller se en oversigt over salgssteder på kulturnatten.dk. Kulturpas giver fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer.
  • Kulturpasset giver også gratis transport med tog, S-tog, Metro og bus i hele Hovedstadsregionen kl. 17-05. To børn til og med 11 år kører gratis sammen med en voksen med Kulturpas.
Foto ABW

Kilde.