Artiklen er sponseret

De fleste kender den smertefulde følelse i brystet af halsbrand, eller den ubehagelige smag fra et surt opstød. Disse to oplevelser stammer faktisk fra den samme årsag. Det forekommer når det syrlige stof fra maven, kommer op i dit spiserør. Hvor ofte dette forekommer bliver påvirket af et væld af faktorer.

Det sker typisk oftere hos gravide samt overvægtige. Men også fra forskellige piller og medicin som har det noteret under deres bivirkninger. Faktisk kan det også forekomme når man spiser for meget til et måltid.

Hvordan du kan kæmpe imod
Heldigvis er der en del forskellig medicin du kan tage brug af, for at afhjælpe halsbrand. Du kan både få receptfri medicin der kan holde halsbranden tilbage i perioder fra 30 minutter til en time. Men også medicin der virker på et lidt mere langsigtet plan, hvis halsbranden er vedholdende.

Hvis du oplever at halsbranden er så vedholdende at den ikke er gået væk i dagevis, kan du overveje at tage noget stærkere medicin, for virkelig at slå det ned. Det er vigtigt at holde øje med, om du virkelig har halsbrand, eller om det kunne være hjerteproblemer. Det kan let blive forvekslet, da smerte omkring spiserøret og hjertet kan føles ret ens.

Vær proaktiv mod halsbrand
Det er godt at have en basisviden om halsbrand, for at du kan stoppe det før det starter. Du kunne for eksempel holde igen med alt for fed mad. Generelt kan du arbejde på at tabe dig, hvis du meget ofte bliver generet af halsbrand. Du kan prøve at spise aftensmad lidt tidligere, så maven har længere tid til at bearbejde maden, før du går i seng. Når du endelig går i seng, kan du prøve at bruge en ekstra pude eller to, for at hæve dit spiserør lidt op over det vertikale plan.

De fleste kender den smertefulde følelse i brystet af halsbrand, eller den ubehagelige smag fra et surt opstød. PR-foto