Torsdag d. 25. maj kl. 16:30 til 17:30 får Thiemers Magasin besøg af forfatter Annegret Friedrichsen, som vil fortælle om og læse op af sin nye, roste roman ”Astrids somre”. Der er også mulighed for at få signeret bogen.

Kort om bogen ud fra bogens omslag:
I romanen fortæller pigen Astrid om Danmark og Tyskland i 1960erne ud fra barnets perspektiv. Astrid vokser op i Sydslesvig, Nordtyskland, og sendes som seksårig alene ud på en lang togrejse. Som mange andre børn fra det danske mindretal dengang skal hun på sommerferie hos en fremmed værtsfamilie i Danmark. Familien bliver med tiden hendes sommerfamilie, og de årlige sommerrejser vækker hendes undren og rejser spørgsmål om fortiden. Først gradvist formår Astrids nysgerrighed og følsomhed at slå sprækker i tavshedens mur omkring fortidens spøgelser.

‘Astrids somre’ tegner både et stærkt dansk-tysk tidsbillede og er en mere universel fortælling om at vokse ind i flere sprog og kulturer.

Om forfatteren:
Annegret Friedrichsen er magister i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet og har en ph.d. i tysk litteratur. Hun skrev speciale om Ingeborg Bachmann og har bl.a. skrevet artikler om forfattere som Marlen Haushofer og Else Lasker-Schüler. Hun bor i Valby og arbejder til daglig som forskningsbibliotekar på AU Library (Det Kongelige Bibliotek) i Emdrup, som er universitetsbibliotek for DPU. Oprindeligt er hun opvokset i det danske mindretal i Nordtyskland. ‘Astrids somre’ (Hovedland 2022) er hendes anden skønlitterære prosaudgivelse efter kortromanen ”Porcelænskvinden” fra 2012 (udkom i ny udgave 2020 på forlaget DreamLitt). 

Klik på begivenheden her og få købt din billet.

Pressefoto Thiemers Magasin