Anmelderroste Buschmann fører denne gang læserne til Thailand, Tyskland og England. Et nervepirrende handlingsforløb, der får fatale følger for hovedpersonerne, Lucas og Annesofie, der begge arbejder i Forsvarets Efterretningstjeneste

Handlingen i Virkeligheden
År 2018. Indhenter Lucas Zickermann er milevidt fra alle sine problemer. Han er flygtet til Thailand, har købt en restaurant og nyder friheden. Frihed fra mordopgaver, spionage og politik.

I Bayern bliver to medlemmer af våbenhandlerfamilien Zickermann myrdet. Tysk politi mistænker en gruppe østeuropæiske nynazister. Lucas’ familie kræver, at mordene skal hævnes.

I mellemtiden er hans kæreste, indhenter Annesofie Gundelach, ankommet til Thailand. På ferie. Også hun er ansat i Forsvarets Efterretningstjeneste og er travlt optaget med at udrede trådene i “Danmarkshistoriens største skattesag” på ambassaden i London. Bagmanden er briten Sanjay Shah, og Annesofie har fundet forbindelser mellem finansfolk og russiske lejemordere.

Mystiske ting begynder at ske på Lucas’ restaurant. Gæster og personale opfører sig besynderligt, alt imens Annesofie har problemer med sine døtre og den politistyrke, der bevogter dem i London. Lucas tager det cool. Han er blevet lovet beskyttelse af Thailands efterretningstjeneste. Men Thailand er ikke fredelige Danmark.

Kontakter i spionagemiljøet
– Efter min første bog, “Indhenter” fra 2013, har endnu flere personer i spionagemiljøet kontaktet mig, fortæller Buschmann, der bl.a. andet har arbejdet på Forsvarskommandoen.

– Disse personer (indhentere/agenter) assisterer mig på flere måder og sørger blandt andet for, at mine plots er realistiske. Jeg får knowhow og inside-informationer.

Personer i denne skyggeverden taler ikke med journalister, men gerne med en skønlitterær forfatter. Anonymt, forstås. Alle har de livslang tavshedspligt, oplyser Buschmann: – En dansk eks-indhenter, sagde til mig: “Ingen tror på os, når vi fortæller om, hvad vi har lavet. Den slags sker bare ikke i Danmark, men husk lige, at mange danske indhentere/agenter arbejder i udlandet, og derude er det et helt andet game”.

Morten Buschmann, der er uddannet journalist, har siden teenageårene fulgt E-tjenester i ind- og udland og understreger, at han krydstjekker al viden, han modtager og tror på ingen måde på konspirationsteorier.

Hvad: “VI ER VIRKELIGHEDEN”- Indhenter VII udkommer 20. februar som papir- og E-bog.