Nordens største kunstmesse sætter sindet i fokus med talks, samtaler og kreativitet

Når Nordeuropas største kunstmesse Art Nordic fejrer kunsten i Lokomotivværkstedet, København d. 24. – 26. juni, er det med særligt fokus på kunstens betydning for det mentale helbred. 250 udstillere og mere end 10.000 besøgende deltager i messen, som udover at skabe rum til samtale om selve kunsten, byder på talks om kreativitet og sindet og inviterer til at blive en del af et kæmpe fællesværk.

”Vi står op om morgenen for at gøre kunsten tilgængelig og styrke dens essentielle rolle for fællesskabet og medmenneskeligheden,” siger Loa Brix, som sammen med Gitte Christensen i 2020 overtog ledelsen af Art Nordic. ”I år vil vi derfor bruge platformen til at sætte fokus på, hvilken betydning kunsten og den kreative proces kan have for det mentale helbred.”

Det kommer blandt andet til udtryk i samarbejdet med organisationen Fountain House, der tilbyder kunstundervisning til psykisk sårbare. Fountain House har egen udstilling på messen og et værksted, hvor deres medlemmer udvikler kunstværker i realtid. For Art Nordic vil gerne åbne for en samtale om, hvad kunsten også kan bruges til:

”Gennem kunsten får vi unik adgang til hinandens følelser og oplevelser af verden. Kunsten stimulerer vores empati, kreativitet og forstand. Vi har brug for det kreative udtryk til at forstå os selv,” mener Loa Brix.

Det er de 250 udstillere formentlig enige med Loa i, og hvis man tager sig tid til at kigge kataloget igennem vil man møde mange kunstnere, der deler ud af sig selv som en del af deres værker. På Art Nordic sælger kunstnerne deres værker direkte til de besøgende, hvilket giver anledning til, at man som kunstinteresseret kan komme i dialog med kunstnerne om kunstens kvaliteter og betydning i vores liv.

Talks, der kredser om det kreative, og et værk skabt af de besøgende

Udover at skabe et rum til samtale om kunsten mellem udstillere og besøgende, så er det også muligt at blive en del af kæmpe værk, der spreder sig over de tre dage, som arrangementet varer.

På scenen er der talks med blandt andet Sisse Sejr om, hvordan man få kunsten ind i sit hjem, hvis man ikke betegner sig selv som kunstkender og med Signe Amtoft og balletdanser Femke Mølbach Slot om kroppen som kunstværk. Også Anne Sofia Hermansen, Lone Frank, Morten Messerschmidt og Nordic School of Arts and Health gæster scenen.

For interview og yderligere information kontakt Loa Brix på loa@art-nordic.dk eller telefon 41 72 90 76.

Hjemmeside: https://art-nordic.dk/
Facebookbegivenhed: https://www.facebook.com/events/348636607170332
Instagram: https://www.instagram.com/art_nordic/

Pressefoto