I løbet af 2021 byder Cisternerne på forskellige eksklusive temaomvisninger, der dykker helt ned i detaljen på den aktuelle udstilling eller de underjordiske rums unikke karakter.

På denne særlige omvisning udenfor åbningstid vil du høre kunsthistoriker Thea Jensen fortælle levende om udstillingen Event Horizon og om kunstneren Tomás Saracenos brug af vandets særlige egenskaber i sit kunstneriske virke, samt hvad det gør ved en kunstoplevelse, når vandet er det bærende element.

I Cisternernes aktuelle udstilling er vandet en central del af den oplevelse, der venter. Som besøgende sejler man i både gennem Cisternernes underjordiske, mørke søjlegange, og vandet er derfor en forudsætning for udstillingen, ligesom det er en forudsætning for al liv på jorden.

På omvisningen dykkes der ned i flere af udstillingens specifikke værker, bl.a. videoværket Living at the Bottom og the Ocean of Air, som viser den særlige edderkop, Argyroneta Aquatica, der har formået at tilpasse sig et liv under vand samt et såkaldt hybrid spind skabt af flere forskellige edderkopper, der på skift har indtaget rummet og spundet hvert deres spind i relation til hinandens.

Læs mere her

Foto: ABW