HOFOR har netop modtaget meddelelse fra Energiklagenævnet om, at nævnet ophæver Energistyrelsens etableringstilladelse til Aflandshage Vindmøllepark, som HOFOR modtog i efteråret.

HOFOR, hovedstadsområdets forsyningsselskab, er nu sammen med sine rådgivere ved at nærlæse Energiklagenævnets meddelelse for få et overblik over afgørelsens konsekvenser, og hvad det betyder for det store projekt og arbejdet med at sikre grøn strøm til hovedstadsområdet. De 26 havvindmøller skulle ellers efter planen stå klar i det sydlige Øresund i starten af 2026 og levere strøm til, hvad der svarer til 300.000 husstandes forbrug om året.

“Vi kan konstatere, at det blandt andet er en ændret praksis hos myndighederne vedrørende tælling af flagermus, som har udløst afvisningen i klagenævnet. Vi har ellers haft en god, løbende dialog om miljøkonsekvensvurderingen med myndighederne, herunder også om flagermus. Og det er vores oplevelse, at vi har levet op til de krav, der er blevet stillet til os. Vi vil nu gå i dialog med myndighederne, vores rådgivere og leverandører om næste skridt.” siger Jesper Pedersen, områdechef for Vind & Energihandel i HOFOR.

Dialogen skal blandt afklare behovet for supplerende undersøgelser, der kan sikre gennemførelsen af det store projekt, som er vigtig for den grønne omstilling.

Pressemeddelelse. 

Lige nu er der lang usikkerhed til grøn strøm i det sydlige Øresund efter Energiklagenævnets afgørelse / Pressefoto HOFOR