Københavns Politi laver på torsdag en større aktion mod borgere, der skylder penge. Vi opfordrer derfor til, at man inden torsdag får betalt sin gæld eller får lavet en aftale med fogedretten.

Sommerferien står for døren, og en del danskere tager ud at rejse. Men hvis man vil sikre sig, at man kommer afsted, så skal man huske at betale sin gæld til fogedretten, ellers risikerer man at blive anholdt.

”Torsdag har vi en anholdelsesaktion, hvor vi målrettet leder efter de over 250 borgere i kredsen, som er eftersøgt, fordi de ikke er mødt op i fogedretten. Når man skylder penge og ikke kommer til et indkaldt møde, bliver man eftersøgt,” siger aktionsansvarlig Michael Kirkegaard fra Københavns Politi.

I slutningen af marts var en lignende aktion, hvor 18 personer blev anholdt, og flere selv henvendte sig til fogedretten.

”Når vi går ud og advarer, som vi gør nu, så er det netop for at give borgerne en chance for diskret selv at ordne deres mellemværende. De færreste ønsker, at vi kommer på besøg derhjemme eller på deres arbejdsplads,” siger Michael Kirkegaard.

Hans opfordring er klar:

”Betal det du skylder, eller lav en aftale med fogedretten.”

Hvis man skylder penge og ikke er mødt op til indkaldelsen til fogedretten, skal man tjekke sin e-Boks eller finde den udleverede forkyndelse for at finde ud af, hvilken fogedret man skal kontakte.

Man kan også kontakte Københavns Politis eftersøgningssektion på tlf. 3521 9545 eller kbh-efters@politi.dk. Der er ekspeditionstid fra mandag til onsdag mellem 08.00 og15.00, torsdag mellem 09.00 og15.00 og fredag 08.00 til 14.00.

Læs mere om fogedretten.

Pressemeddelelse Københavns Politi.

Foto ABW