Omstigning, nedstigning, opstigning? Lidt af hvert måske.

Første søndag i oktober indbyder kirkerne i samarbejde med børne- og ungdomsorganisationerne børn i alle aldre til at deltage i en særlig gudstjeneste, kaldet BUSK. Årets BUSK-gudstjeneste har temaet ”Stig på!” I år er FDF F 10 Solbjerg allerede steget på og har involveret sig i planlægningen af BUSK 2024.

BUSK-gudstjeneste i Solbjerg Kirke søndag d. 6. oktober 2024 kl. 10.30 v/præst Lars Danner Madsen og F 10 Solbjerg. Alle er velkomne.

Temaet indeholder gode fortællinger om at stige på og være med, for det har betydning for livet, når man gør det. “Årets tema synes vi er rigtig godt”, udtaler Lars M. Danner, præst i Solbjerg Kirke, som skal afholde højmessen d. 6. oktober. “Og fordi temaet er noget med at stige op, vil vi give alle F 10-børnene mulighed for at komme op i tårnet i Solbjerg Kirke, og kigge ud og over byen. “Det er ikke noget man får mulighed for så tit,” smiler Lars, der tydeligvis glæder sig.

Det er mandag d. 23. september kl. 17.30 at børn og barnlige sjæle kan komme med FDF’erne og præsten op i Solbjerg Kirkes kirketårn.

Ydermere er der kreative opgaver for børnene i FDF F 10 Solbjerg. “Vi skal lege nogle lege der passer i temaet, og lave pynt der skal op og hænge inde i kirken gudstjenesten” fortæller Lærke der er spejderleder i kredsen. “Børnene synes det er sjovt at møde præsten og kirken i øjenhøjde”.

BUSK står for Børn, Unge, Sogn og Kirke og er et samarbejde mellem Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, De Grønne Pigespejdere, KFUM-spejderne; KFUM & KFUK; KFUM-idræt og den lokale kirke. Gudstjenesten er nu den første søndag i oktober hvert år.

Fakta om FDF F 10 Solbjerg
FDF F 10 Solbjerg er en frivillig forening for børn og unge, der holder til ved Solbjerg Kirke på Frederiksberg. Vores aktiviteter foregår i byens grønne områder, og vi er udendørs hele året – uanset vind og vejr. Vi ønsker at forbinde børn og unge til naturen og skabe relationer, hvor børnene møder voksne, der har noget på hjerte. I samspil med Solbjerg Kirke har vi fokus på dannelse gennem kristne værdier, og vi giver børn og unge et ståsted at møde verden fra. FDF F 10 Solbjerg blev stiftet i 2021

Fakta: Hvad er BUSK?
For 35 år siden tog de folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer initiativ til en årlig gudstjeneste som lokale samarbejder mellem organisationer og sognekirke. Siden har et væld af sogne gjort det til en tradition, som fejres i flere hundrede kirker hvert år i oktober.

FDF F 10 Solbjerg

Solbjerg Kirke
Frederiksberg
Pressefoto FDF F 10 Kredsledere