MasterClass – VISDOM

Med Ole Fogh Kirkeby & Maibritt Isberg Andersen

D. 6.11. kl. 10-17 og d. 7.11. kl. 10-16

– MBK i København

Læs mere her: https://ztrong.dk/wp-content/uploads/2024/04/Visdommens-potentiale-1.pdf

Vi taler så meget om ”fake news” i relation til dækningen af de store begivenheder i verden.

Hermed underforstår vi eksistensen ”true news” (jævnf. Trumps ”Thruth social”). Vi frygter at blive ført bag lyset politisk af disse ”fake news”.

Men måske er de vigtigste ”fake news” dem som vi modtager fra andre mennesker om os selv, og endnu mere betydningsfuldt dem, som vi selv medproducerer om os selv?

Vi kan antaste ”fake news” ved at finde ud af, hvem der har fabrikeret dem og med hvilke formål, men kan vi gøre det samme med den sandhed vi tror at vide om os selv?

Her kommer protreptikken ind, for den tager fat i det vi tænker om os selv som resultat af den måde, hvorpå vi taler til os selv. Med andre ord: Hvordan ved vi, at vi ikke skjuler sandheden om os selv for os selv, netop ved at tro, at vi besidder den? Og hvordan ved vi, hvornår vi kan være sikre på det, vi siger til os selv om os selv?

Det ord som vi har for det menneske, der kan svare bekræftende på disse spørgsmål er ”visdom”. Ordets rod er at vide og at vide kommer af at se. Den vise har gennemskuet sig selv ved at analysere det værdimæssige grundlag for sine handlinger uden bind for øjnene. Samtalen mellem protreptiker og ’den anden’ er en af vejene til denne tilstand.

Visdommen er i den protreptiske samtale både et middel og et mål. Som menneske er vi afhængig af den vi samtaler med for at udvikle den dybe protreptiske samtale med eksistentielle dimensioner.

Protreptikkens væsen der forløser os, kræver noget af protreptikeren. Den kræver visdom. Visdom findes på mange niveauer, men vi bærer den hos os. Det er nu kunsten at forløse den. Dette sker i indsigtens øjeblik, i form af en vished, som protreptikeren må kunne fremkalde.  I det protreptiske møde mellem to mennesker kan der opstå noget. Du kan formå at ramme det dybe og vigtigste i den anden, styrke og konsolidere hendes visdom, men hvordan gør du det?

Vi skal gennem foredrag, demonstration af protreptiske, individuelle samtaler og gruppesamtaler føre jer igennem to spændende dage, hvor vores ønske er at forbinde jer med den indre visdom, så I går fra os inspirerede, motiverede og med en højere bevidsthed om, hvordan I kan bruge jeres fulde potentielle.

Ud over den protreptiske samtale benytter vi æstetiske læreprocesser samt meditation.

Målgruppen er jer som har lyst til at komme i kontakt med jeres visdom og få nye konkrete værktøjer, der virker. Deltageren behøver ikke at være protreptiker, men et kendskab er nødvendigt.

Vi ser frem til at møde jer

Maibritt Isberg Andersen & Ole Fogh Kirkeby