For mange udsatte børn og unge er udsigten til at skulle dele deres ferieoplevelser i skolen efter sommerferien ikke noget, de ser frem til. For de har ikke noget at dele. Der har ikke været økonomi eller andet overskud i familien til komme hjemmefra på sommerferie og få de gode oplevelser, alle har brug for en gang imellem. 

For mange børn og unge er drømmen om en sommerferie ikke hverdagskost uden et godt samarbejde mellem flere parter. Foto: Mødrehjælpen

Frederiksbergfonden og Frederiksberg Kommune har derfor siden 2019 samarbejdet med Ungdommens Røde Kors om at give de børn og unge nogle ferieminder, der giver vokseværk i sjælen og en masse at fortælle om, når de kommer tilbage til skolen.  

Solskinslejren er et af disse initiativer, som i år har givet 15 børn i alderen 7-13 år en ferie med sjove aktiviteter, nye venskaber og glade minder. Tilbuddet til aldersgruppen 14-17 år er ungdomslejren Ung3, hvor fem unge fra Frederiksberg i år var sammen med deltagere fra hele landet på lejrophold i Jylland.  

Disse initiativer er for de fleste af deltagerne den eneste mulighed for at få oplevelser, glade minder, mærke fællesskab og et frirum fra hverdagens trummerum. Det styrker børnene og de unges selvtillid og giver dem følelsen af at være ligeværdige med andre jævnaldrende. 

“Jeg hentede i går min søn efter en uge på Solskinslejren, og han har bare haft den mest fantastiske uge, hvilket smelter mit mor-hjerte. Han er nu fyldt med masser af oplevelser og nye venskaber. I skal bare vide, at I har gjort en kæmpe forskel for min dreng denne sommer – I har givet ham et afbræk og pusterum i en relativ hård periode af hans liv,” skrev en mor efter årets lejrophold. 

Mødrehjælpen på tur til Rødvig 
I juli arrangerede Mødrehjælpen på Frederiksberg igen i år med støtte fra Frederiksbergfonden et ferieophold for 25 mødre og 30 børn. Turen gik til Rødvig Ferieby og da både frokost og aftensmaden blev serveret, fik mødrene en mulighed for at slappe af og fokusere på samværet med deres børn og tage på udflugt uden de daglige opgaver med madlavning og andre pligter. 

Det havde stor værdi, fortæller en mor til tre: 

“Det var en rigtig dejlig oplevelse for os som familie at komme med til Rødvig Ferieby. Der var en hyggelig og afslappet stemning, og det betød for os som familie, at vi fik meget kvalitetstid sammen og kunne nyde de skønne omgivelser og udforske området. Vi havde ikke haft mulighed for at komme af sted på en sådan ferie, hvis vi ikke fået tilbuddet fra Mødrehjælpen.” 

Læs her.