Frederiksbergs målsætning om at der højst må være 250 meter fra hoveddør til nærmeste ladestander, er nu tæt på at være indfriet, meddeler kommunen. En ny opgørelse viser nemlig, at 97 procent af borgerne på Frederiksberg vil bo inden for 250 meter af en ladestander, når de sidste planlagte ladestandere er etableret.

Foto: ABW

Frederiksberg nærmer sig fuld ladegaranti til opladelige biler og er dermed tæt på at indfri et af de centrale mål i ambitionen om at være Danmarks elbilby nummer 1. Frederiksberg Kommune var den første kommune til at indføre en ladegaranti, og har i løbet af de senere år arbejdet målrettet på at fremme el-trafik i byen.

Målsætningen om at der højst må være 250 meter fra hoveddør til nærmeste ladestander, gælder således snart for 97 procent af borgere over 18 år på Frederiksberg, viser en ny opgørelse.

Samtidig viser opgørelsen, at der er sket mere end en fordobling af andelen af grønne biler på Frederiksberg i løbet af 2021. 5,7 procent af den samlede bilpark på Frederiksberg består således enten af elbiler eller plugin-hybridbiler. Dermed indfrier Frederiksberg Kommune målsætningen for 2023 om at øge procentdelen til fem procent mere end et år tidligere end planlagt.

På Frederiksberg er der 380 ladeudtag på offentlig vej, og det tal stiger løbende, når nye ladestandere etableres. Det er gratis at parkere med elbil på Frederiksberg.

Kilde.