Er du også vild med den lille dreng i den brune striktrøje med den usynlige ven der hedder Svipper? Kom og leg i Alfons Åbergs fantastiske univers, hvor du kan du opleve Alfons Åbergs hjem folde sig ud som en legeinstallation.  Frederiksberg Hovedbibliotek er altid klar med spændende aktiviteter.

I Alfons køkken kan du lave masser af mad, i stuen kan du lege med Alfons legetøj, i gangen kan du binde dine snørebånd eller stille din taske, og i soveværelset kan du lægge dig i Alfons seng og drømme dig væk i natten. Du kan også gå ind midt i installationen, hvor du kan dykke ned i Alfons Åbergs indre univers og klæde dig ud lige som du vil. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Du må gerne være rigtig barnagtig i Alfons hjem og vi inviterer alle voksne til at lege med og være så lidt voksenagtige som muligt. Både voksne og bøn kan klæde sig ud som Alfons og hans far i dejlige tykke brune striktrøjer.

Som Alfons jo siger: ”Det bedste er, når de voksne leger”. Det giver vi ham ret i!

Tag en flyvetur igennem Alfons’ fantastiske univers og læs dig træt i hans fortællinger. Du kan også lege med al legetøjet og give den store Alfons-bamse et kram.

Vi folder Alfons’ univers ud

Sideløbende med udstillingen byder vi på et væld af aktiviteter: Højtlæsning, kreative workshops, fællesspisninger og særevents – alle sammen med udgangspunkt i Alfons’ fantastiske univers. Se alle begivenhederne her.

VIGTIGT: Der er fri adgag til installationen alle ugens dage, men da vi formidler for dagtilbud og skoleklasser hver mandag til torsdag i uge 39 til 41, har installationen lukket imellem kl. 9.25 og 10.15.

Tak til arkitekt Zofia Zelazny, der har skabt udstillingen i samarbejde med Biblioteket Frederiksberg og til ©Bok-Makaren AB for lån af billedmateriale.  

Kilde. 

Foto ABW