I år får indbyggerne i Hovedstadsområdet bedre muligheder for at aflevere en julegave med brugt tøj og legetøj til udsatte rumænske børn. Julegavekonvojen og Skoringen har nemlig indgået et samarbejde, der betyder, at alle Skoringen butikker bliver indsamlingssteder. Hidtil har københavnerne kun kunne aflevere i Søborg og i Lyngby.

Pressefoto Julegavekonvojen

I Rumænien findes der stadig børn, der er så fattige, at de ikke får en julegave. Derfor har Julegavekonvojen siden 2016 bragt pænt indpakkede skotøjsæsker med pænt brugt tøj og legetøj fra danske børn til børnene i Rumænien. Børn, der er er fattige, forældreløse eller på anden måde udsatte.

Sidste år glædede konvojen lige over 8.000 børn i det nordøstlige hjørne af et af Europas fattigste lande. I år håber Julegavekonvojen at nå 10.000 gaver, og den ambition er kommet meget tættere på, efter Skoringen har sagt ja til, at danskerne kan aflevere deres gaver i alle kædens butikker landet over, og det gælder naturligvis også Skoringen i Rødovre, Ballerup, Lyngby, Aamagercentret, Fields, Taastrup, Valby, Vanløse samt på Frederiksberg og Fisketorvet.

Dertil kommer, at også Punkt 1 på Valby Langgade og Amagerbrogade samt Nudi Tea i Søborg er med i år.

– Vi er simpelthen så glade for det nye samarbejde med Skoringen, som betyder, at vi i langt højere grad end tidligere dækker hele landet. Vores indsamlingssteder er nøglen til, at vi overhovedet kan lykkes med at lave en konvoj, så de er utrolig vigtige for os, siger Maya Koustrup, der er formand for Julegavekonvojen.

Indsamling i november
Hos Skoringen er de også glade for samarbejdet og ser frem til, at indsamlingen begynder.

– Det betyder meget for os at kunne bidrage til indsamlingen af julegaver til udsatte rumænske børn. Et af vores mål for fremtiden handler om i endnu højere grad at gøre en forskel, hvor vi kan. Og det passer bare så godt ind i Julegavekonvojens mission om at være noget mere for andre og hjælpe hinanden. At julegaverne bliver pakket ind i skotøjsæsker, er jo bare hovedet på sømmet, lyder det fra Skoringen.

Indsamlingen løber fra den 1. til den 15. november. Du kan se listen med alle indsamlingssteder på julegavekonvoj.dk, hvor der også står beskrevet, hvordan man bidrager til indsamlingen.

FAKTA:
Julegavekonvojen opstod i Tyskland, hvor erhvervsnetværket Round Table sendte den første konvoj afsted mod Rumænien i 2001. Danmark kom med i konvojen i 2016, hvor en gruppe piger fra Ladies Circle samlede 800 gaver ind og sendte med den tyske konvoj til Østeuropa. Siden er antallet af danske gaver vokset, og i 2020 blev den danske julegavekonvoj officielt stiftet som forening.
Den danske julegavekonvoj har siden sendt en dansk konvoj afsted til det nordøstlige hjørne af Rumænien, hvor gaverne deles ud af frivillige konvojdeltagere i samarbejde med de tre rumænske Round Table-klubber i Iasi, Sucheava og Botosani.

Se mere på julegavekonvoj eller find Julegavekonvojen på Facebook.