Retten på Frederiksberg har i dag idømt en 43-årig mand fem års fængsel for groft bedrageri for cirka 210 millioner kroner ved at have lokket penge ud af investorer uden at betale dem tilbage. Den 43-årig tilstod alle forhold.

En lang række personer har via selskaber investeret penge eller lånt penge til den 43-årig mand med aftale om, at pengene skulle bruges til at købe aktiver fra konkursboer, som efterfølgende skulle sælges. Investorerne forventede at få et stort afkast retur.  Men den 43-årige, som lovede at investere pengene, købte aldrig nogle af de aftalte aktiver.

”Det hele var fiktivt, og i stedet for at investere pengene brugte han dem på at tilbagebetale eksisterende investorer, så de kunne få deres afkast – det kaldes for Ponzi scheme,” siger anklagerfuldmægtig Magnus Petersen.

Svindlen er foregået i perioden fra april 2020 til marts 2022, hvor både den 43-årige og hans selskaber blev erklæret konkurs. Han blev varetægtsfængslet den 20. juni 2022.

Den 43-årige er i forbindelse dommen også frakendt retten til at deltage i ledelsen i en virksomhed uden at hæfte personligt og ubegrænset for virksomhedens forpligtelser.

Pressemeddelelse Københavns Politi. 

Foto: ABW