Med vine fra Falesco er du sikret tårnhøj kvalitet og nedenfor vil Holte Vinlager anbefale dig fire fantastiske vine.

Vingården Falesco er en af Lazio/Umbrien-regionens bedste vinproducenter. Riccardo Cotarella, der betragtes som en af verdens bedste vinmagere, ejer vingården sammen med hans bror Renzo. Renzo er tilmed administrerende direktør hos topproducenten Marchesi Antinori i Toscana – så du skal altså lede længe efter en større garanti for kvalitet!

Poggio dei Gelsi 2021 Cotarella

Til vinen har vingården udvalgt nogle af de fineste druer fra udvalgte vinmarker i området omkring Bolsena-søen. Den er meget direkte i duften, med noter af abrikos og gul fersken, samt et strejf af kamille.

Vinen er meget velsmagende og har flot balance mellem dens fyldige frugt og syren. Eftersmagen er kompleks og behagelig.

Trentanni 2019 Cotarella

Trentanni er en af Falescos top vine fra Umbrien, og oprindeligt lavet for at fejre 30-års jubilæet for vingården. Vinen er lavet på halvt Merlot og halvt Sangiovese, og så har den fået tolv måneders fadlagring. Her er der tale om en vin af højeste kaliber – den er koncentreret, varm og ekstremt velsmagende. Drik den gerne til en simreret med masser af krydderier!

Sodale 2019 Cotarella

Det er noget af en sjældenhed, at man finder rene Merlot-vine i denne kvalitet i Italien, så det er lidt af en kuriositet, der venter dig her!

Duften kommer med noter af rød frugt og søde krydderier, der blander sig i en perfekt balance med noter af vaniljetræ. Smagen er rund, harmonisk og behagelig, og afsluttes lækkert med søde tanniner.

Montiano 2018 Cotarella

Endnu en top vin lavet på Merlot. Især i Lazio-regionen har druen tilpasset sig perfekt til de unikke jordbunds- og klimatiske forhold. Druerne opnår et ekstraordinært niveau af modenhed og udtrykker deres fineste egenskaber i denne fantastiske vin, som er elegant, velafbalanceret og utrolig velsmagende. Så fås det ikke bedre!

Foto: ABW