Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod en 30-årig mand i en omfattende sag om økonomisk bedrageri for over to millioner kroner.

Den 30-årige mand er tiltalt for at have svindlet 553 borgere for i alt to millioner kroner. Fremgangsmåden har været forskellige former for groft bedrageri, blandt andet ved at have udgivet sig for at være ansat i et rekrutteringsfirma, som tilbød diverse rengøringsjobs. Ifølge tiltalen har han i denne forbindelse franarret adskillige borgere deres personlige oplysninger, herunder personnumre og pas, og har efterfølgende misbrugt oplysningerne ved at foretage kreditkøb på en lang række webshops.

Derudover rummer tiltalen flere former for samhandelssvindel. Den 30-årige skal blandt andet have foregivet at ville købe bærbare computere og smykker via DBA og Facebook Marketplace, hvorefter han er mødt op på de forurettedes adresse og har fremvist en falsk bankoverførsel for at få varerne udleveret.

I andre forhold er han tiltalt for selv at have sat varer til salg på nettet, især elektronik, som han ikke udleverede, selv om de forurettede overførte penge for varerne.

Den 30-årige er desuden tiltalt for flere tilfælde af dokumentfalsk ved at have lavet falske kvitteringer for varer. Dertil kommer bedrageri ved at have tegnet mobilabonnementer i andre personers navne.

Anklagemyndigheden kræver den tiltalte, som er kroatisk statsborger, idømt fængsel og udvist for bestandigt.

Pressemeddelelse. 

Se tidligere pressemeddelelse
Undgå misbrug af identitets- og kortoplysninger
Forebyg økonomisk svindel på nettet

Foto ABW