Den 26-årige er mistænkt for at have begået ny samhandelssvindel, mens han afsonede en fængselsdom for samme type kriminalitet. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør torsdag i Dommervagten i Københavns Byret.

Koncert- og festivalbilletter, dyre designermøbler, lamper og højtalere. Det er blot nogle af de varer, som en 26-årig mand i dag er blevet anholdt for at have sat til salg på nettet i perioden mellem december 2022 og april 2023. Forventningsfulde købere overførte over 120.000 kroner til sælgeren, men ingen af dem modtog nogensinde de købte varer.

Det er ikke første gang, at den 26-årige er mistænkt for svindel med samhandel. I juni 2022 blev han idømt 1 år og 3 måneders fængsel for i 44 tilfælde at have solgt varer, som køberne aldrig modtog. De 28 forhold, han nu er sigtet for, skal være udført, mens han afsonede den sidste del af denne dom i et udslusningsfængsel.

En anden 26-årig er også blevet anholdt i sagen og er sigtet for i syv tilfælde at have ageret muldyr for den 26-årige ved at stille sin konto til rådighed for ham. Han er efter afhøring blevet løsladt, mens sigtelsen er opretholdt.

Svindel med samhandel på nettet er et område, der fylder meget. Derfor har vi nedenfor samlet en række gode råd til, hvad man skal være opmærksom på, når man køber eller sælger ting via samhandel på nettet.

”Vi ser desværre mange sager, hvor borgere bliver snydt, når de handler med andre private på nettet. Mange af disse svindlere kan være meget overbevisende, derfor vil vi meget gerne gøre folk opmærksomme på, hvordan man kan beskytte sig bedre og gøre det sværere for dem, der svindler,” siger politikommissær Michael Nielsen fra Afdeling for økonomisk kriminalitet 2 i Københavns Politi.

Vær opmærksom på:

• Mød hinanden fysisk – på den måde kan du sikre dig, at du får den vare, du betaler for.
• Stop handlen, hvis du har mistanke om snyd.
• Forhold dig til varens pris – er den realistisk?
• Betaling via MobilePay – Sørg for at navnet på modtager stemmer overens med sælgerens navn.
• Kommunikér via handelsplatformen.

Du kan læse uddybninger om alle rådene her.

Pressemeddelelse Københavns Politi. 

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk