Nordlys er betagende smukt, og det kan af og til også opleves i Danmark. Her får du tips til at opleve og fotografere nordlys.

Nordlys (med det latinske navn aurora) kan i virkeligheden ses rigtig mange steder – også i Danmark…. Men chancen for at se det er større, jo tættere du er på hvor det står og gløder og jo mørkere det er. Fænomenet er knyttet til den magnetiske nord- og sydpol, så det er især her, der skal kigges i vinterhalvåret.

Nordlys kan ses allerbedst hvis man befinder sig i den cirkel omkring nordpolen, som billedet viser med en grøn farve (signatur for middel til lav chance for nordlys). Er man i det område står nordlyset gerne højt på himlen, og ved et stærkt udbrud omsluttes man helt af nordlys i flere farver og mange mønstre.

Nordlys kan ses allerbedst hvis man befinder sig i den cirkel omkring nordpolen, som billedet viser med en grøn farve. Foto: NOAA

Lyset fra nordlyset er ganske svagt og derfor må der ikke være dagslys, ikke lysforurening fra byer og bebyggelser, og især ikke mod nordhimlen, og helst ikke være månelys.

Dertil kommer selvfølgelig vejret. Himlen skal være klar. Og nogen steder har bedre chancer for klart vejr end andre steder. Tjek hvad der gælder for det sted, du vil hen.

Vil du have flere tips, så læs mere her. Så er du klar til at fange dit næste smukke billede af nordlyset!

PR-foto Experimentarium