Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Micro:bit for voksne

18. september 17:00 - 19:00

Lær at programmere Micro:bit, der er en simpel computer udviklet til at vække interesse for elektronik og programmering hos børn. Micro:bit er dog også et lærerigt stykke legetøj for voksne. Workshoppen kræver ingen forudgående forudsætninger.

Micro:bit er et lille computerboard på bare 4 cm x 5 cm med indbyggede sensorer som accelerometer, termometer og kompas. Den har også to trykknapper, en skærm med 25 LEDer og Bluetooth-forbindelse. Derudover kan man let tilkoble løse komponenter, lys, sensorer, højtalere, motorer osv.

Den kan programmeres fra en computer, hvor man bruger et simpelt visuelt programmeringssprog. Den kan også programmeres med rigtig kode, så man kan lave mere avanceret logik.

I disse uger starter et projekt, der hedder Ultra:Bit, hvor Danmarks Radio uddeler Micro:Bits til alle landets 4. klasseelever. Der vil derfor de næste par måneder komme fokus på Micro:bit.

Hvis du er nysgerrig på Micro:bit, eller gerne vil introducere naboens børn, dine børnebørn eller måske endda dine egne børn til elektronik og programmering, så er denne workshop en god lejlighed til at komme i gang.

På to timer kommer du igennem en række små øvelser, så du bliver fortrolig med Micro:bit-programmering og Micro:bit’ens funktioner.

Deltagelse kræver ikke kendskab til elektronik eller programmering og biblioteket har Micro:bits og computere, som du låner.

For mere information samt tilmelding klik her.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
18. september
Tidspunkt:
17:00 - 19:00

Sted

Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier