Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om madvaner og moralisering

april 25 17:30 - 18:30

Bør man lave sine måltider fra bunden? Og er det forbrugernes ansvar at løse samfundsproblemer – f.eks. i forhold til klima – ved hjælp af deres kost?

Som en del af Forskningens Døgn giver professor ved Københavns Universitet Bente Halkier et foredrag om madvaner og moralisering.

Her får du en række eksempler på, hvordan de moralske spørgsmål bliver håndteret i forskellige slags hverdagsliv – og med hvilke konsekvenser.

F.eks. bliver det tit fremhævet i medierne, at man bør lave måltiderne fra bunden og der er mange forskellige ”opskrifter” på sundere måder at spise på. Men hvordan håndterer danskere de spørgsmål i deres dagligdag?

Forbrugerne bliver tillagt et ansvar for at løse en lang række samfundsproblemer ved hjælp af deres kost. Sundhed har været et ”hot” emne længe og senest er klima kommet højt på dagsordenen over ting, som man skal tage ansvar for i hverdagen. Men langt de fleste spiser for det meste det samme. Indkøb, madlavning og spisning er med andre ord rutiner, som man ikke tænker over – på trods af Instagram-fotos af tallerkener og blogs om madlavning.

Foredraget kan opleves gratis og kræver ingen tilmelding. For mere information besøg facebooksiden her.

Detaljer

Dato:
april 25
Tidspunkt:
17:30 - 18:30

Sted

Biblioteket Frederiksberg
Falkoner Plads 3
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Maps