Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Blomster og flyvemaskiner af Inge Ellegaard

11. august 2018 - 7. oktober 2018

Vær med, når udstillingen åbner “Blomster og flyvemaskiner” – En retrospektiv udstilling”. Der vil være tale ved billedkunstner og professor Claus Carstensen og et glas vin. 

”Det kunne have været så smukt og så rigtigt… ”

Hvis ikke lige det var for den lille generende detalje, irritationsmomentet, der gør, at vi må se efter en ekstra gang, kunne Inge Ellegaards billeder af blomster, fisk, fly og bier virke banale.
Men i virkeligheden er Ellegaards malerier alt andet end det.
Inge Ellegaard brød igennem i starten af 1980’erne som en del af det såkaldt ’unge vilde’ maleri med sin stærke personlighed og billeder af rigt varierede temaer og skurrende detaljer, der lurer lige midt i det tilsyneladende pæne og banale. ”Det mystiske ligger i det synlige”, fortæller Ellegaards billeder os, når de snedigt leder os til at revurdere vores første opfattelse.

For under motiverne, og bag de umiddelbart velordnede komponenter, åbner Inge Ellegaard for et rum af oplevelser. Noget skurrer i detaljen. Og ser vi nærmere på hendes malerier, bliver vi opmærksomme på, at det, vi troede vi så, ikke er billedets virkelighed. I Inge Ellegaards malerier hersker andre regler. Regler, som kunstneren selv har udformet.

Elementer balanceres ind i nye sammenhænge. En malemåde gør blomstermotiverne levende som kroppe. Bier gør maleriets ellers så statiske komposition levende. Roser er hvide på en rød baggrund – og netop ikke omvendt.

Inge Ellegaard har efterladt sig et livsværk af koloristisk talent. Et livsværk, der giver nyt liv til motiver, som ellers syntes tyndslidt af kunsthistorien. Ellegaards uafrystelige ubalancer og vanitassymboler demonstrerer advarende, hvordan det smukke ikke altid er smukt – og hvordan noget mere gemmer sig akkurat foran os, hvis vi ellers åbner øjnene.

Udstillingen, som er kurateret af kunsthistoriker og tidligere museumsdirektør for Oluf Høst Museet Jens Henrik Sandberg, kaster nyt lys på en væsentlig kunstner fra ’De Unge Vilde’, som vi gør klogt i hverken at glemme eller overse.

Du kan følge Møstings hus på Facebook her eller du kan gå på hjemmesiden her, hvor du blandt andet kan læse om kommende og aktuelle arrangementer.

Foto: Steen Møller Rasmussen

Detaljer

Start:
11. august 2018
Slut:
7. oktober 2018

Sted

Møstings Hus
Annebakkesti 5
Frederiksberg, 2000 Danmark
+ Google Map
Telefon:
69 13 80 90
Hjemmeside:
http://www.moestingshus.dk