Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Norsk seminar: De to Jesusbørn i renæssancekunsten – Leonardo og Rafael

9. december 2017 10:00 - 14:30

Vil du i julestemning – på norsk? Så se her!

“Det åbenbare julemysterie bliver læst højt hver jul over hele verden. Det har været åbent annonceret i 2000 år… og det er fortsat lige uopdaget.
Vi kender alle billedet af stalden med den hellige familie, de tre vise mænd på den ene side, hyrderne på den anden og stjernen over det hele. Men lægger vi evangeliernes fremstillinger til grund, er dette billede en umulig konstruktion. De to fødselsberetninger – hos Matthæus og Lukas – kan ikke sættes sammen til én. Allerede de to slægtstavler forhindrer det.
Dødehavsrullerne viser, at der i Judæa i tiden omkring Jesu fødsel var forventet en præstelig såvel som en kongelig Messias. Dette stemmer også med evangeliernes beretninger. Når vi så støder på kunstneriske fremstillinger fra renæssancen med ”et ekstra Jesus-barn”, lyser et uventet meningsdyb pludseligt frem bag historiens slør.
I vort seminar vil vi belyse denne tematik med mange eksempler på hvor vi finder de to Jesusbørn i renæssancekunsten – hos Leonardo og hans elever samt hos Rafael i nogen af hans mest kendte malerier”.

 

Læs mere her. 

Foto: Anne Beth Witte