Det er meget forskelligt, hvad unge menneske vælger at lave i deres sabbatår. Det er blevet rigtig populært at rejse rundt, og især at backpacke i f.eks. Asien eller Sydamerika. Det er dog ikke kun unge i deres sabbatår som backpacker. Det kan også være, at du tager en pause fra studierne på universitetet.

En til dels forberedt rute
En backpackingtur skal have en vis grad af improvisering, men det er dog stadig fornuftigt at have en lille idé om, hvor man er på vej hen. For at det ikke skal løbe løbsk, så kan du med fordel planlægge flere checkpoints, som du skal nå indenfor en bestemt tidsgrænse. På den måde holder du struktur over din tur, alt imens du stadig lader mavefornemmelse guide dig.

Det rette vandreudstyr
Når du backpacker, så er det også vigtigt med at have det rette udstyr med sig. Det inkluderer blandt andet de rette vandrebukser og vandresko. De rette vandrebukser leder både fugt væk – hvilket er godt i et klima, hvor luftfugtigheden er høj – men de er også kølige og hurtigtørrende. Det betyder at de passer godt ind i er varmt klima, eller hvis det pludselig skulle begynde at regne. Blandt de førende typer vandrebukser anbefales Fjällräven.

Det rette udstyr til varmen
Selvom det er en god idé at pakke rigeligt med varmt og robust vandretøj med, så er det også vigtigt at pakke til de varme dage. Det bliver træls i længden at gå rundt med lange vandrebukser og tykke vandresko, når temperaturen sniger sig over de 30 grader.
Du kan derfor med fordel investere i en sandal fra Teva. Teva sandalen er blandt de bedste sandaler i verden, og de kan klare ethvert terræn. Disse sandaler vil altså med andre ord være lige effektive og komfortable, som de store vandrestøvler.

De små ting, som du med garanti får brug for
Du kommer garanteret til at gennemtænke din oppakning om og om igen, men når du først står overfor det problem at mangle noget på din tur, så vil du ønske, at du havde tænkt så langt i din forberedelse. Det er dog oftest sådan, at man altid glemmer et eller andet, eller finder ud af noget man har glemt, når man lige står og mangler det. Herunder er en liste af småting, som du skal huske at have med:

Vabelplaster
Lille højtaler
Powerbank
Myggespray

Når du backpacker, så er det også vigtigt med at have det rette udstyr med sig. Foto: SDL