Vi lever i en tid, hvor børn har en mening og en stemme. Dette gælder også når det kommer til deres påklædning. Det er ikke ualmindeligt, at et barn i vuggestue-alderen er meget stålfast omkring, hvilket print der skal være på blusen og hvis den valgte bluse ikke falder i barnet smag, kan det resultere i en gedigen nedsmeltning.

Børn skal kunne lege og bevæge sig frit
Selv om børnene gerne selv vil bestemme, hvilken superhelt eller disneyfigur der er på tøjet, er det også vigtigt, at man som forældre har fokus på komfort og praktik. Det er ikke noget værre for et barn, end at være klædt i tøj, som hæmmer bevægeligheden. Fx. er det ikke nemt at lære at kravle i jeans, så her er det en god ide at vælge blødere bomuldsbukser, som giver mulighed for mere fri bevægelse.
Hos Kids-world har vi tøj og sko til baby, børn og teens fra mere end 200 danske og internationale brands, her er det værd at nævne mærker som Joha, Bundgaard, Angulus og Polo Ralph Lauren.

En ting, som disse brands har til fælles er, at de producerer moderigtigt tøj, med fokus på komfort, som ikke begrænser børnene i deres bevægelse.

Pasform er alt
Ingen børn er ens, nogle er store, andre er små og andre igen har smalle fødder. Derfor er det en god ide, at prøve forskellige brands, når man skal købe tøj og sko til sine børn. For på den måde, at finde frem til de brands, som passer bedst til dit barn. Lige meget om i har brug for justerbar elastik, ekstra brede sko eller noget helt tredje er det et eller flere brands for jer.

Det er ikke ualmindeligt, at der til hver familie hører favorit brands til, som foruden designet også har noget at gøre med, hvorvidt tøjet matcher i pasformen. Dette ses især når der er tale om fodtøj, hvor man eksempelvis ved fodboldstøvler kan snakke med både mænd og kvinder, som har spillet i fodboldstøvler af samme mærke igennem hele deres “fodboldkarriere”.

Overtøjet skal være det helt rigtige
Når det kommer til børnetøj og især overtøj til børn, er det vigtigt ikke kun at fokusere på designet. Især med overtøj er det en god ide, at du sætter dig ind i de praktiske egenskaber de forskellige brands giver deres overtøj. Der findes et utal af styles på markedet, og det kan være svært at finde hoved og hale i, hvad du skal vælge.

Her får du et par fif til, hvad du skal overveje inden du køber overtøj til dig selv eller dit barn.
1. 2-delt eller flyverdragt?
2. Kort eller lang jakke?
3. Knapper, velcro, lynlås eller en kombination?
4. Er tapede sømme, et højt vandsøjletryk og god åndbarhed en nødvendighed??
5. Skal overtøjet have justerbar talje?

Hvis du tager stilling til de ovenstående spørgsmål allerede inden du gå på jagt efter det perfekte overtøj, gør det udvælgelsen meget lettere, da du på den måde får sorteret rigtig meget fra allerede i starten af sin søgning.

Især med overtøj er det en god ide, at du sætter dig ind i de praktiske egenskaber de forskellige brands giver deres overtøj. Foto: ABW