Begivenheder

Andre nyheder

Nej, min teenager kunne aldrig finde på at ryge!

Nej, min teenager kunne aldrig finde på at ryge!

96 procent af forældrene til 15-årige har den opfattelse, at deres teenager – hverken lejlighedsvist eller fast – ryger cigaretter, e-cigaretter eller bruger snus. Det viser en undersøgelse blandt 800 forældre til teenagere foretaget for Sundhedsstyrelsen af Kantar Gallup. Men kigger man på de nyeste tal fra Skolebørnsundersøgelsen fra maj 2020, er virkeligheden en anden.

TØJPROJEKTET – Et genanvendelsesprojekt

TØJPROJEKTET – Et genanvendelsesprojekt

Hvert år skiller danskerne sig af med utrolig meget tøj på landsplan, og det ender ofte i skraldespandene, fordi det er svært for mange at finde steder at aflevere brugte tekstiler – dette oplever værestederne på nærmeste hold. Mange lokale afleverer brugte tekstiler i håb om at det kan bruges af andre, så man på den måde bidrager til bæredygtig grøn og social bevidsthed i samfundet. Måske du har noget liggende i klædeskabet? Dit Frederiksberg var lige forbi.

Rosé Smagning

Rosé Smagning

Kom med til Rosé smagning d. 13 august, når Brdr. D’s Vinhandel hjælper dig med at finde dine favoritter til sommeren. Du kan roligt glæde dig til en dejlig aften, der både vil være lærerig og hvor du vil blive guidet rundt i den fantastiske verden af roséer.

Hver anden kommune har skoddet smøgerne i arbejdstiden

Hver anden kommune har skoddet smøgerne i arbejdstiden

Fra 1. august må kommunalt ansatte i 50 af landet kommuner vente til fyraften med at tænde en cigaret eller stoppe en pibe. Alene i 2020 har 18 kommuner gjort arbejdstiden røgfri. Og fire mere er på vej. 

Ikke alle kan bruge mundbind

Ikke alle kan bruge mundbind

Udgangspunktet er, at mundbind kun skal bruges af personer, der selv kan tage det af og på, derfor er f.eks. børn og personer med mental svækkelse undtaget. Samtidig skal mundbindet kunne sidde tæt til ansigtet, og det gør, at f.eks. børn eller nogle personer med forandringer ved ansigt og ører kan være undtaget, fordi et standardmundbind ikke passer til dem. Endelig er det vigtigt, at bæreren af mundbind ikke får voldsomme gener eller ubehag ved at bruge det. Læs mere her og se hvilke undtagelser der gør sig gældende.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Pas på dyrene i sommervarmen

Mange mennesker nyder de lange sommerdage med solskin og høje temperaturer. Desværre kan vores dyr have sværere ved at klare det varme vejr. Derfor beder Fødevarestyrelsen nu dyreejere om at være forberedte på, at dyrene har brug for hjælp. Fødevarestyrelsen har lavet en række gode råd, som skal hjælpe dyreejere til at sørge for, at dyrene har det godt i varmen.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

“Følg drømmen i stedet for strømmen“

Kom og lyt med, når Luna Maj, ‘Et Liv i Frihed’ fortæller om hvorfor hun har valgt at sige NEJ TAK til hamsterhjulet og hvordan hun får det til at hænge sammen både praktisk og økonomisk. Et foredrag som tager dig med ind i et kæmpe univers af alternativer til “normen” – fra unschooling til unjobbing.

Foto: Loppemarked på Frederiksberg

Loppemarked

Kom forbi Lykkesholms Allé til søndagsloppemarked d. 16 august 2020, når der sælges ud af mange forskellige mærker, blandt andet By Malene Birger, Neo Noir, Day, Nué, Baum und Pferdgarten, Arket med mere. Få sat kryds i kalenderen.

Børn på vej

Børn på vej

Når skolerne åbner igen efter sommerferien, vil politikontroller og en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og 95 kommuner minde trafikanterne om at sænke farten og være ekstra opmærksomme på de mange børn, der færdes på vejene. Få de gode råd med på vejen: Sådan træner du skolevejen med dit barn på 5-6 år:

Foto: Strøm‎ - Strøm i Cisternerne

Strøm i Cisternerne

Cisternerne under Frederiksberg danner rammerne, når Strøm inviterer d. 15 august 2020 på en enestående audiovisuel digital rejse ned i den danske undergrund, i selskab med et af de største elektroniske navne Danmark kan mønstre på den internationale scene.