Begivenheder

Andre nyheder

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Socialt udsatte kan få udleveret gratis mundbind

Kravet om brug af mundbind i den offentlige transport kan være en væsentlig økonomisk byrde for udsatte grupper. Derfor kan kontanthjælpsmodtagere, personer på integrationsydelse og socialt udsatte få udleveret gratis mundbind. Det oplyser Frederiksberg Kommune på deres hjemmeside.  Læs mere her.

Foto: Frederiksberg Kommune

Coronavirus/covid-19 update

Frederiksberg Kommune har oprettet en side, hvor du kan læse seneste nyt om, hvordan coronavirus/covid-19 påvirker Frederiksberg Kommune og den service, de leverer i den kommende tid. Læs mere her.

Håndpsrit i øjet, foto: Louis Nielsen

Lokal optiker: Det skal du gøre, hvis du får håndsprit i øjnene – stor stigning i uheld med håndsprit

Får du håndsprit i øjet, skal du som det første skylle øjet med lunken vand i 5-10 minutter.

Pressefoto: Holte Vinlager Frederiksberg

BABY DOLL SAUVIGNON BLANC

Ventetiden er ovre – efter et par forsinkelser pga. coronaen, er Holte Vinlager Frederiksbergs mest solgte oversøiske vin atter på lager! Vinen der år efter år henrykker og begejstrer, såvel kunder som anmeldere, kan du nu endelig købe igen – og selvfølgelig til den samme skarpe pris som altid!

Foto: Anne Beth Witte

1.3 millioner danskere har kroniske smerter – ny informationsindsats vil aflive myter

Sundhedsstyrelsen lancerede mandag den 7. september, en ny informationsindsats, der skal skabe dialog og aflive de myter og fordomme, som personer med kroniske smerter møder i deres hverdag. Den manglende viden og forståelse er nemlig med til at gøre hverdagen sværere for personer med kroniske smerter.

Pressefoto

“GADENS BØRN” ÅBNER LUKSUS GENBRUGSBUTIK PÅ FREDERIKSBERG

“Jeg ser meget frem til åbningen, og jeg er så kisteglad og taknemmelig for, at de tre travle ambassadører vil være med til at kaste glans over åbningen. Covid-19 har jo desværre sat en midlertidig stopper for udviklingen af vores 12 projekter i Kolkata, blandt andet fordi, vi ikke kan være der fysisk i samme omfang. Derfor besluttede vi at bruge vores frivillige arbejdskraft herhjemme til at åbne en luksus genbrugsbutik og dermed samle flere midler ind. Opbakningen til den idé har været fantastisk,” siger Pia Lindell Qwist, stifter af Gadens Børn.

Mange flere af os skal arbejde hjemme. Overvej, om du skal have din kontorstol med hjem, lyder et af rådene fra Danske Fysioterapeuter. Foto: Bo Berendt Christensen

6 gode råd til hjemmearbejdet

Statsministeren opfordrer alle, der har mulighed for det, til at arbejde hjemme. Det betyder, at tusindvis af lønmodtagere igen kommer til, at skulle passe arbejdet hjemmefra. Det er vigtigt, at de overvejer, hvordan de får en god arbejdsdag. Sådan lyder opfordringen fra Danske Fysioterapeuters formand Tina Lambrecht: “Vi så i foråret, at rigtig mange fik gener af at sidde derhjemme og arbejde. Det handler dels om dårlige arbejdsstillinger, fordi man ikke har det samme udstyr, derhjemme. Dels om, at man får bevæget sig mindre, når hjemmet også er arbejdsplads,” siger hun.

Børnehjælpsdagens ambassadører, skuespiller Sofie Lassen-Kahlke og skuespiller Janus Bakrawi med det unikke "Lillebror"-canvas, som modtagerne af Børnehjælpsdagens Lillebror Pris får overrakt. Motivet er skabt af kunstneren Romeo Britto. Foto: Kim Agersten.

NY LILLEBROR PRIS 2020: Indstil en lokal kandidat og sæt fokus på anbragte børn og unge i Danmark

Den danske hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen har relanceret Lillebror Prisen, som er blevet uddelt siden 1993. Fra efteråret 2020 vil prisen således have fokus på anbragte børn og unge i Danmark samt anbringelsesområdet generelt. I den forbindelse kan offentligheden nu indstille værdige kandidater inden for to nye kategorier: ‘Årets Indsats’ og ‘Årets Støtte’.

Københavns Politi vil have sager om opholdsforbud prøvet ved landsretten

Københavns Politi vil have sager om opholdsforbud prøvet ved landsretten

Københavns Politi etablerede et midlertidigt opholdsforbud i Havneparken på Islands Brygge den 25. april kl. 21.00. Det blev offentliggjort på politi.dk og bragt i en række lokale og landsdækkende medier. Samtidig satte politiet 100 skilte op i og omkring forbudszonen med information om, at ophold i området var forbudt. De tre personer blev dagen efter, den 26. april, sigtet for overtrædelse af opholdsforbuddet, fordi de i løbet af dagen tog ophold i området. De har i retten forklaret, at de hverken havde hørt om forbuddet i medierne eller set skiltene på Islands Brygge.

Danmarks Bedste Osteret_- Fotograf_Liv Kastrup

TOPKOK FRA FREDERIKSBERG DYSTER OM AT SKABE DANMARKS BEDSTE OSTERET 2020

Igen i år dyster en række af landets bedste restauranter om at kreere Danmarks bedste osteret ud fra kriterierne smag, æstetik, originalitet og bæredygtighed. Restauranter fra hele landet har indsendt deres idéer, og de nominerede er: Alchemist, Restaurant Hærværk, Restaurant Nam, Fasangården, STUD!O, CPH Gourmet, Restaurant Menéndez, Brace og Restaurant Moment. Kokkene har frit spil, når det kommer til at udtænke den mest originale og velsmagende osteret, så længe dansk ost er stjernen i retten, og retten i øvrigt kan slå benene væk under de skarpe dommere. Dysten og afgørelsen sker 20. september kl. 14-18 i CPH Food Space i Kødbyen København.